ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανήρτησε ανακοίνωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση
Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Μία ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου με την ονομασία «εξεγερμένοι-εξεγερμένες», ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής».

Μάλιστα στην ανακοίνωση τους έκαναν λόγο για «γενικευμένη επίθεση κατά των πολιτικών διωκόμενων οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή λόγω της ιδεολογίας τους, της ανατρεπτικής τους δράσης ή της αμετανόητης στάσης τους».

Επιπρόσθετα σημείωσαν πως οι αστυνομικοί:

«Δεν είναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας, αλλά είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή.Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών, είναι αυτοί που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης. Είναι αυτοί που θα δολοφονήσουν συνειδητά ανθρώπους οι οποίοι εκλαμβάνονται ως απειλή απ’την κυριαρχία».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά των ΜΑΤ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.