ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερά «μπαλώματα» στην Υγεία και τη νέα τετραετία: Ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως θα «ενισχύσει» το ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς και πυροσβέστες!

Αντί για προσλήψεις στο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ, ο Κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε επιστράτευση στελεχών του στρατού και της πυροσβεστικής για τα ασθενοφόρα!

Οπαδική βία: «Λουκέτο» στα γήπεδα σκέφτεται να βάλει ο Μητσοτάκης! Ας βγάλει τον Τσιόδρα ή τον Μαγιορκίνη να ανακοινώσει τα μέτρα!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δημόσια Υγεία – ΕΚΑΒ: Το σύνθημα για το πώς θα λειτουργήσει η δήθεν «ενίσχυση» της Δημόσιας Υγείας έδωσε με το «καλημέρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον ενός ολόκληρου «στρατού» από 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς που στριμώχτηκαν για να χωρέσουν στην αίθουσα που λάμβανε χώρα το υπουργικό συμβούλιο.

Μόλις χθες, μια τουρίστρια από την Τσεχία πέθανε στη Θάσο επειδή το μοναδικό ΕΚΑΒ του νησιού ήταν απασχολημένο με άλλο σοβαρό περιστατικό. Ήταν ο 6ος θάνατος ανθρώπου μέσα στον τελευταίο μήνα, που ξεψύχησε επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει έγκαιρα σε νοσοκομείο. Αυτό το διαλυμένο ΕΣΥ που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποτίθεται πως θα το… ενίσχυε, έτσι όπως υποσχέθηκε προεκλογικά.

Και τι είδους θα είναι αυτή η «ενίσχυση», όσον αφορά την άμεση βοήθεια; Προσλήψεις τραυματιοφορέων; Ανανέωση του γερασμένου στόλου του ΕΚΑΒ; Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε «στην κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών» και έφερε το παράδειγμα του ΕΚΑΒ.

Και πως θα γίνει αυτή η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών; Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική».

Με απλά λόγια, δεν έκανε καμιά αναφορά σε ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα που βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας, άλλα μίλησε μόνο για επιστράτευση στελεχών του στρατού και της πυροσβεστικής που θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν την απαραίτητη εκπαίδευση.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με την ίδια τακτική «πασαλείμματος» του προβλήματος που ακολουθούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα της Υγείας, σε όλη την προηγούμενη τετραετία. Όχι προσλήψεις, άλλα μετακινήσεις εργαζόμενων από το ένα πόστο στο άλλο, για να κλείνουν πρόχειρα λίγες «τρύπες» στο διάτρητο σύστημα Υγείας. Και όπως είδαμε όλοι, αυτή η τακτική δεν οδήγησε πουθενά.

Ο υποτιμητικός τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζεται και στη νέα τετραετία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τους στρατιωτικούς σε «μπαλαντέρ» για όλες τις δουλειές, προκειμένου να αποφύγει μια εκτεταμένη ενίσχυση του επιτελικού κράτους. Την ίδια αντιμετώπιση έχουν και οι πυροσβέστες, που αντί να λαμβάνουν αναγνώριση για την τεράστια προσφορά τους, η κυβέρνηση τους μεταχειρίζεται σαν «χαμάληδες» του κράτους.

Παραμένουμε λοιπόν στα «μπαλώματα» του επιτελικού κράτους και το «καλύτερο» μας το φυλάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για παρακάτω, όπου θα σχεδιάζεται η είσοδος ιδιωτών στο ΕΚΑΒ. Αυτή θα είναι η πολυδιαφημισμένη «ενίσχυση» των έκτακτων κοινωνικών αναγκών…

Exit mobile version