Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε σε περίοδο καύσωνα (vid)
Η ζέστη και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα ακόμη και το νερό. Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε στον καύσωνα. Έτσι λοιπόν όταν έχουμε καύσωνα οι ειδικοί διατροφολόγοι συνιστούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα μας δροσίσουν και θα προσδώσουν στο σώμα τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται. Ετσι λοιπόν πρόχειρο φαγητό και...Η ζέστη και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα ακόμη και το νερό. Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε στον καύσωνα.
Έτσι λοιπόν όταν έχουμε καύσωνα οι ειδικοί διατροφολόγοι συνιστούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα μας δροσίσουν και θα προσδώσουν στο σώμα τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται.
Ετσι λοιπόν πρόχειρο φαγητό και ζέστη δεν πάνε μαζί. Αντιθέτως χρειαζόμαστε νερό, σαλάτες, δροσερά γαλακτοκομικά και τροφές ενυδάτωσης.
Όπως το τσάι χωρίς ζάχαρη, ο καφές, το πεπόνι, το καρπούζι το σέλερι. Γενικότερα αποφεύγουμε τα τηγανητά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλόννησος: Παρουσία του Ρουβά εγκαινιάστηκε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας (vid)
Οσον αφορά τα γλυξκά το παγωτό είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να έχουμε το καλοκαίρι.
Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε το αλκοόλ και ειδικά τα κοκτέιλ και τη μπύρα. Κι αυτό γιατί μας αυξάνουν επικίνδυνα την θερμοκρασία του σώματος λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή τους.
Στην Αμερικαή κάθε χρόνο χάνονται περισσότεροι από 700 άνθρωποι από τη ζέστη. Μαύρη σελίδα για τη χώρα μας ο Ιούλιος του 1985 όταν 1.300 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα.