ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Έτσι πάνε να αμαυρώσουν το έργο του – Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter για την Δόμνα Μιχαηλίδου

Προς τι τα ξαφνικά δήθεν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και η κυβερνητική λάσπη για το Χαμόγελο του Παιδιού;

Συντάκτης: kpetropoulos Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Μόνο ως «περίεργο» – στην καλύτερη εκδοχή του και ως «ύποπτο» στην χειρότερη, μπορεί να χαρακτηριστεί το ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο άρχισε μετά από «έκτακτη» έρευνα στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής.

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού – Το χρονικό της λάσπης

Όλα άρχισαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, με «έρευνα» που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Χαμόγελο του Παιδιού»: 5 ερωτήματα, 230 ακίνητα και… άλλες ιστορίες, παραθέτοντας υποθέσεις που ήταν ήδη γνωστές εδω και χρόνια στο ευρή κοινό καθώς είχαν υπάρξει τόσο δημοσιεύματα της εποχής, όσο και απαντήσεις απο τι ίδιο το ίδρυμα.


Η συνέχεια δόθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με ρεπορτάζ στην ίδια εφημερίδα με τον τίτλο «Χαμόγελο του Παιδιού: Ο ιδρυτής ζει σε μεζονέτα 500 τ.μ. της δομής» και συνεχίστηκε στο φύλλο της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου με νέο ρεπορτάζ και τίτλο «Στο Χαμόγελο άρχισαν να ανοίγουν στόματα».


Τα «ξαφνικά ρεπορτάζ» τα οποία έγιναν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή νέα καταγγελία για το εν λόγω ίδρυμα, ήρθαν να διαδεχθούν δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Action24 δήλωσε:

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει, διάβασα, σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια, λέει ότι έχει και να δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Μάλιστα υπήρξε και συνέχεια καθώς σήμερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η κα Μιχαηλίδου ενημέρωσε πως έλαβε ανώνυμη καταγγελία μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα», σχετικά με οικονομικά του Χαμόγελου αλλά και το σπίτι όπου διαμένει ο κ. Γιαννόπουλος.
«Μετά το ρεπορτάζ, έβαλα ανώνυμη καταγγελία στο υπουργείο μου, η οποία ήταν παρόμοια όλων όσων είχε γράψει ο κ. Λαμπρόπουλος στο ρεπορτάζ του» επεσήμανε η υπουργός.
Η καταγγελία, όπως εξήγησε, είχε να κάνει με «κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, εκμετάλλευση για προσωπική χρήση κατοικιών που έχουν δωριθεί ή παραχωρηθεί στο Χαμόγελο, από τον πρόεδρο, χρήση προσωπικού του Χαμόγελου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία από τον ίδιο και τη σύζυγό του με συνοπτικές διαδικασίες, υψηλός μισθός για τη σύζυγό του και υψηλές αποδοχές και μισθό για τον πρόεδρο».
Η καταγγελία, όπως ενημέρωσε, έχει ήδη μεταβιβαστεί στην εισαγγελία, την Εθνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 

«Αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ σε ύποπτη χρονική στιγμή

 

Για όλες τις «καταγγελίες» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και τις δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, το Χαμόγελο έχει δώσει επίσημες απαντήσεις χωρίς να αποφεύγει το παραμικρό.

Μάλιστα απαντά αναλυτικά για τα ποσά που υπάρχουν στους λογαριασμούς του και παρουσιάζονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και site ως «σκανδαλώδες» λόγω των μεγεθών τους.

Προς τι όμως η κυβερνητική πρεμούρα έτσι ξαφνικά για το Χαμόγελο του Παιδιού, ένα ίδρυμα το οποίο εδώ και δεκαετίες παράγει ασύλληπτα μεγάλο κοινωνικό έργο, καλύπτοντας ουσιαστικά την κρατική ανικανότητα και ανυπαρξία στο θέμα της προστασάις των παιδιών;

Προς τι οι αποκαλύψεις απο συγκεκριμένη εφημερίδα την παρούσα χρονική στιγμή, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή «νέα καταγγελία» για το ίδρυμα και μάλιστα «καταγγελία» που να μένει αναπάντητη;

Ποιος «διέταξε» την ξαφνική δημοσιογραφική έρευνα η οποία ως στόχο είχε να χρησιμοποιηθεί πολιτικά για να πλήξει έναν οργανισμό όπως το Χαμόγελο του Παιδιού;

Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την λάσπη;

Υπάρχει κάποιου είδους σκοπιμότητα, ώστε το Χαμόγελο του Παιδιού να περάσει υπο κρατική εποπτεία ή ακόμη χειρότερα να περάσει στην αρμοδιότητα του Μεγάρου Μαξίμου όπως είχε γίνει με την ΕΥΠ ή στα χέρια κάποιου κυβερνητικού στελέχους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και την λειτουργία του;

Μήπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει κάποιον νέο «ανεξάρτητο» οργανισμό, φορέα, ΜΚΟ ή κάτι άλλο που θα βάλει μέσα όλα τα ιδρύματα που λειτουργούν στη χώρα προκαλώντας για ακόμη μια φορά μπάχαλο;

 

Οι χρήστες του Twitter κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τις δηλώσεις της για το Χαμόγελο του Παιδιού

 

Οι παραπάνω εξελίξεις όπως είναι φυσικό δεν μένουν αναπάντητες από τους χρήστες του Twitter οι οποίοι με την ανεξάρτητη κριτική τους ματιά «καταγγέλλουν» ως περίεργες της δηλώσεις της υφυπουργού αλλά και τα ξαφνικά δημοσιεύματα.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια από τα tweets

 

Διαβάστε επίσης: 

Χαμόγελο του Παιδιού: Εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση λασπολογεί μια δομή που στηρίζει 48.000 παιδιά

Χαμόγελο του Παιδιού: Η Δ. Μιχαηλίδου έχει πάρει «εργολαβία» τον κιτρινισμό της δομής για να διαβρώσει οτιδήποτε υγιές έχει απομείνει στον τόπο

Δόμνα Μιχαηλίδου : Που να βρει χρόνο να ενημερωθεί για το Χαμόγελο του Παιδιού…

Exit mobile version