ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ισραήλ «σκίζει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για την «όρθια διασκέδαση»!

To Ισραήλ με εμβολιαστική κάλυψη μικρότερη από την Ελλάδα καταργεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση βάζει ακόμα πρόστιμα σε γέροντες.
Το Ισραήλ «σκίζει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για την «όρθια διασκέδαση»!

Ενώ στην Ελλάδα οι γέροντες πληρώνουν ανήθικα πρόστιμα υποχρεωτικότητας και οι ιθύνοντες ακόμη συζητούν το αν θα επανέρθει η… όρθια διασκέδαση και ο κόσμος στα γήπεδα, άλλες χώρες «σκίζουν» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως αχρείαστα.

Συγκεκριμένα το Ισραήλ, που μάλιστα υπήρξε χώρα «πείραμα» που πρωτοστάτησε παγκοσμίως στην εφαρμογή νέων δόσεων στον πληθυσμό, ανακοινώνει την καθολική κατάργηση χρήσης του πιστοποιητικού «green pass», με το οποίο οι Ισραηλινοί αποδείκνυαν τον τριπλό εμβολιασμό τους (ή τη προϋπάρχουσα νόσηση) προκειμένου να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους.

Μια απόφαση που πάρθηκε παρά το ότι οι νέες μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αφού το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εντοπίζει σταθερή μείωση στη σοβαρή νόσηση από Covid – 19, ως αποτέλεσμα της διασποράς της Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ κατά τη συνάντηση του με ειδικούς για την πορεία της πανδημίας, ανακοίνωσε την περεταίρω χαλάρωση των μέτρων, δήλωσε πως «το κύμα της Όμικρον υποχώρησε» και σημείωσε πως θα παραμείνει ως μέτρο η υποχρέωση των γονέων να κάνουν τεστ στα παιδιά τους 2 φορές την εβδομάδα, ενώ αρνητικό τεστ θα απαιτείται και για τις επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας.

Ενώ διάφοροι τηλε – ειδικοί της χώρας μας, ισχυρίζονται πως η καθυστέρηση χαλάρωσης των μέτρων οφείλεται στο μη υψηλό ποσοστό εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, αξίζει να αναλογιστούμε πως το Ισραήλ που αποφασίζει να πετάξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έχει χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον συνολικό πληθυσμό του, απ’ ότι η Ελλάδα! Συγκεκριμένα το Ισραήλ καταγράφει 66,4% πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα 69,3%!

Η Ελληνική κυβέρνηση με την τραγική διαχείριση της πανδημίας βρίσκεται βδομάδες, ίσως και μήνες πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, αφού ακόμα συζητά για κάποιες επιλεκτικές χαλαρώσεις μέτρων μόνο για τους εμβολιασμένους, την ίδια στιγμή που χώρες όπως το Ισραήλ και η Βρετανία εγκαταλείπουν εντελώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ η Δανία ετοιμάζεται να σταματήσει πλήρως όλους τους εμβολιασμούς!

Όσες φθηνές δικαιολογίες και αν επιστρατεύονται από φιλοκυβερνητικά μέσα, η μαύρη αλήθεια είναι πως η Ελλάδα βγαίνει με ρυθμούς χελώνας από την πανδημική κρίση γιατί κατέχει ένα διαλυμένο ΕΣΥ, και γιατί το Μαξίμου δεν είναι καθόλου πρόθυμο να «πετάξει» γρήγορα το εργαλείο της υποχρεωτικότητας, αφού με αυτό «βολεύεται» να εφαρμόζει μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής ατζέντας του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Ισραήλ «σκίζει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για την «όρθια διασκέδαση»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.