ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» στον εξαναγκασμό: «Όχι» σε «πάγωμα» των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε υγειονομικούς

«Όχι» αποφάσισε το ΣτΕ στην αίτηση παγώματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας.

«Όχι» αποφάσισε το ΣτΕ στην αίτηση παγώματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε μια έμμεση «νομιμοποίηση» των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων προχώρησε το ΣτΕ με απόφαση του,  αφού απέρριψε 4 αιτήσεις για έκδοση προσωρινών διαταγών που θα οδηγούσαν σε «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας

Το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία της αντιπροέδρου Μαρίνας-Ελένης Κωνσταντινίδου, είπε «όχι» στο σταμάτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και έδωσε το «σήμα» του για μελλοντικές αποφάσεις.

Βέβαια οι συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν τους 115 υγειονομικούς, έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν κρίνουν οριστικά το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, άλλα χωρίς αμφιβολία δείχνουν τον προσανατολισμό του ΣτΕ πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Το ΣτΕ που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε ως πρόεδρο την εκλεκτή του πρωθυπουργού Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είχε ψηφίσει υπέρ των τρομακτικών περικοπών του 1ου και του 2ου Μνημονίου, υπέρ της συνταγματικότητας του PSI («κούρεμα») που είχε ρημάξει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, υπέρ της κατάργησης των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων, τώρα απορρίπτει τα αιτήματα γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων που ζητούσαν να μην εφαρμοστεί ο εργασιακός εκβιασμός που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το ίδιο ακριβώς είχε αποφασιστεί και με την αίτηση που είχαν καταθέσει πυροσβέστες της ΕΜΑΚ τον Ιούνιο, όταν είχε εφαρμοστεί και σε αυτούς ο εργασιακός καταναγκασμός με το δίλλημα: εμβολιασμός ή απομάκρυνση από τα καθήκοντα. Το ΣτΕ είχε απορρίψει εκείνο το αίτημα για «λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Και το επόμενο διάστημα, οι εξελίξεις με τις καταστροφικές πυρκαγιές και η λειψανδρία στη πυροσβεστική, απέδειξαν πόσο καταστροφική και επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης, αφού με μια αποδυναμωμένη πυροσβεστική, το μόνο που δεν προστατεύθηκε τελικά ήταν το δημόσιο συμφέρον.

Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα αναμένεται να υπάρξουν και στο χώρο της δημόσιας υγείας, όπου διαλύεται το ΕΣΥ και παύονται άξιοι επαγγελματίες και επιστήμονες από τα καθήκοντα τους, μόνο και μόνο για να επιβληθεί ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ακόμα, ότι εκκρεμεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για επαγγελματίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Χιλιάδες υγειονομικοί αναμένεται να βρεθούν χωρίς δουλειά από 1η Σεπτεμβρίου, όμως οι αποφάσεις του ΣτΕ αναμένεται να είναι προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η σημερινή.

Exit mobile version