ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για Όλους: Γιατί καθυστερεί το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα δοθούν φέτος

Πότε υπολογίζεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Πότε υπολογίζεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους - Πώς θα κάνετε την αίτηση
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Από μέρα σε μέρα πάει η πρεμιέρα του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, τουλάχιστον σε σχέση με τις διαρροές που είχαν γίνει για έναρξη των αιτήσεων νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε το άνοιγμα να γίνει μετά τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού που βγήκαν στα τέλη του Ιουνίου, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει ήδη καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο gov.gr είναι η λήψη οριστικών αποφάσεων για πιθανές αυξήσεις στα ποσά.

Ειδικότερα, φέρεται να εξετάζεται η αύξηση του voucher από τα 150 στα 200 ευρώ, ενώ πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Τουρισμός για Όλους: Τα εισοδηματικά όρια

Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων. Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ. Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος αναδεικνύονται  με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση

Στην επιλογή των δικαιούχων πάντως ενδεχομένως να αλλάξει η διαδικασία, εφόσον υιοθετηθούν τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία είναι υπό εξέταση.






Exit mobile version