ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Πάνω απο 10 νεκροί σε αφύλακτη διάβαση στη Λάρισα – Απόλυτη αδιαφορία από ΟΣΕ

Απίστευτη καταγγελία, που αποδεικνύει την εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αφύλαχτη διάβαση - θάνατος μέσα στην πόλη της Λάρισας!

Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την ώρα που ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται πάνω από την τραγωδία στα Τέμπη, νέες απίστευτες καταγγελίες έρχονται να αποδείξουν πως η κατάσταση που επικρατεί στις σιδηροδρομικές διαβάσεις της χώρας είναι άκρως επικίνδυνη!

Το παραλίγο ίδιο δυστύχημα με τα Τέμπη το 2019 απ’ ότι φαίνεται δεν «συγκίνησε» κανέναν, κάτι που φαίνεται από το σινιάλο με… φακούς, αλλά και το γεγονός πως ποντίκια τρώνε τον χαλασμένο πίνακα ελέγχου στο σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης!

Με τα τρένα να πηγαίνουν στα τυφλά λοιπόν, ο Αθανάσιος Παιδής, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για αφύλαχτη διάβαση – καρμανιόλα, στην οικεία Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, περίπου 500 μέτρα από το κέντρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συγκεκριμένη περιοχή ενώ είναι πάρα πολύ πυκνοκατοικημένη, έχει πέντε αφύλαχτες διαβάσεις και την τελευταία δεκαετία έχει πάνω από δέκα θύματα στις ράγες του ΟΣΕ.

Είναι μια κατάσταση απαράδεκτη και ανεπίτρεπη, υπάρχουν αφύλαχτες διαβάσεις από τις οποίες περνούν καθημερινά παιδιά για να πάνε στα σχολεία, ηλικιωμένοι για να κάνουν τα ψώνια τους και ΑΜΕΑ που είναι δύσκολο να περνάνε. Τρένα, αυτοκίνητα, πεζοί, όλοι μαζί».

Παράλληλα, όπως δήλωσε, αν οι μπάρες της διάβασης στο σημείο κατέβουν, δεν ξανασηκώνονται για μια εβδομάδα και οι σηματοδότες παραμένουν αδρανείς.

Από ‘κει και πέρα, η κ. Χατζούλη, κάτοικος της περιοχής, επισήμανε σχετικά με το τι τους είπε ο επόπτης κ. Νικολάου: «Ο επόπτης μας είπε ότι δεν υπάρχουν οι πόροι για να καλύψουν τις ανάγκες που χρειάζονται, όπως να στείλουν προσωπικό, να φτιάξουν τη σήμανση, να καθαρίσουν τα χόρτα που παρεμποδίζουν τις διαβάσεις. Οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο στις διαβάσεις τρένων της Λάρισας, έχουν προσφύγει στο δικαστήριο, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει το δίκιο τους».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των διαβάσεων ανέφερε : «Οι μπάρες κατεβαίνουν αρκετές φορές και παραμένουν έτσι, για πολλές ώρες ή και μέρες δημιουργώντας μποτιλιάρισμα μέσα στην πόλη. Άλλες φορές οι μπάρες σηκώνονται και παραμένουν έτσι την ώρα που περνάει το τρένο και μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Exit mobile version