ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τράπεζες: Το «νέο» χαράτσι που ετοιμάζουν στους καταναλωτές

Τραπεζικές συναλλαγές με μηνιαία χρέωση καλούνται να πληρώνουν οι καταθέτες.

Πάγιο από 0,60 έως και 10 ευρώ ανά μήνα για internet και mobile baking αντί εφάπαξ επιβαρύνσεων ετοιμάζουν οι τράπεζες για τους καταναλωτές.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Οπως αναφέρει σε άρθρο της η «Καθημερινή της Κυριακής» και η δημοσιογράφος Ευγενία Τζώρτζη, οι τράπεζες ετοιμάζουν πάγιο από 0,60 έως και 10 ευρώ ανά μήνα για ιντερνετ και mobile banking αντί των εφάπαξ χρεώσεων.

Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και να φτάνουν τα 500 εκατομμύρια κάθε χρόνο, οι τράπεζες στρέφονται σιγά σιγά στην εφαρμογή ολοκληρωμένων πακέτων τα οποία επιτρέπουν στους κατόχους των λογαριασμών να εκτελούν σειρά συναλλαγώνκάθε μήνα καταβάλλοντας ενιαία προμήθεια για τη χρήση του καταθετικού τους λογαριασμού ως μέσου συναλλαγών.

Η πληρωμή λογαριασμών, οι μεταφορές χρημάτων για την πληρωμή ενοικίου, διδάκτρων και γενικότερα την κάλυψη άλλων αναγκών αποτελούν τις συνήθεις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω internet και mobile banking, με τους ενεργούς χρήστες των ψηφιακών καναλιών να αθροίζουν συνολικά 14 εκατομμύρια.

Την αρχή έκανε η Eurobank και ακολούθησαν κι άλλες τράπεζες όπως η Εθνική, η ALPHA και η Πειραιώς.

Δείτε παρακάτω τα δεδομένα για κάθε τράπεζα

Exit mobile version