ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέλα: Δίνουν 155 εκατ. ευρώ λιγότερα λόγω έλλειψης παιδιών και εισπράττουν φόρους 65 εκατ. ευρώ από πολύτεκνους

Εξοικονομούν λεφτά από επιδόματα που δεν δίνουν λόγω λιγότερων γεννήσεων και δεν τα γυρίζουν στην κοινωνία για περισσότερες γεννήσεις.

Τρέλα: Δίνουν 155 εκατ. ευρώ λιγότερα λόγω έλλειψης παιδιών και εισπράττουν φόρους 65 εκατ. ευρώ από πολύτεκνους
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ολοκληρωτικά λάθος είναι η κυβερνητική πολιτική της στήριξης των γεννήσεων, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κυβερνητικής αποτυχίας.

Κατά την διάρκεια επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του Β1 Βορείου Τομέα της ΝΙΚΗΣ, Ασπασίας Κουρουπάκη, έγινε γνωστό πως από το 2019 έως το 2023 που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, υπήρξε μείωση των γεννήσεων κατά 10.000 (από τις περίπου 83.000 στις 73.000).

Οι επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος «δεν παράγει αποτελέσματα και αυτό προκύπτει από στατιστικά δεδομένα, χρειάζεται επομένως μία άλλη πολιτική στο ζήτημα αυτό», τόνισε η κα Κουρουπάκη.

Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ έκανε λόγο για την ανάγκη μίας εμβληματικής, όπως την χαρακτήρισε, φορολογικής απαλλαγής «στο φόρο εισοδήματος σε όλους τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι διαθέτουν εισόδημα που δεν ξεπερνά ένα εύλογο όριο».

Η κα Κουρουπάκη υπογράμμισε τη μείωση κατά 155,7 εκατ. ευρώ της συνολικής δαπάνης του επιδόματος παιδιού, λόγω της μείωσης των παιδιών, αφού τα παιδιά που δικαιούνταν επίδομα από τα 1.474.279 μειώθηκαν στα 1.329.581.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, βάσει απάντησης σε σχετική ερώτηση της κας Κουρουπάκη, η ΑΑΔΕ εισέπραξε την ίδια περίοδο από πολύτεκνους και τρίτεκνους 65 εκ. ευρώ.

Δηλαδή όπως τόνισε η Ασπασία Κουρουπάκη, η απαλλαγή των πολύτεκνων και των τρίτεκων οικογενειών με συνολικό εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο, θα στερούσε από τον κρατικό προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, την ώρα που η δαπάνη αυτή θα καλύπτονταν άνετα από τα 156 περίπου εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν λόγω της γέννησης λιγότερων παιδιών.

Exit mobile version