ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τρικυμία» Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: Να σεβόμαστε τα λεφτά των φορολογουμένων, αλλά μη δίνετε σημασία στις σπατάλες γιατί ο τουρισμός πάει καλά

Προκλητική κάλυψη του Παύλου Μαρινάκη στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος - Επικαλέστηκε τον επιτυχημένο... τουρισμό
«Τρικυμία» Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: Να σεβόμαστε τα λεφτά των φορολογουμένων, αλλά μη δίνετε σημασία στις σπατάλες γιατί ο τουρισμός πάει καλά

Μία στο καρφί και μια στο πέταλο ήταν ο σχολιασμός του Παύλου Μαρινάκη, για το ζήτημα με τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ κρατικού χρήματος που σπατάλησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για να κάνει… παλάτι το γραφείο της.

Πέρα από τον αρχικό σάλο για τα 2 περσικά χαλιά που η υπουργός αγόρασε με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη, έγινε γνωστό ότι το ζεστό κρατικό χρήμα που ξόδεψε για να ικανοποιήσει τα ακριβά γούστα της η κ. Κεφαλογιάννη έφτασε τις 95.000 ευρώ συνολικά, για έπιπλα, ταπετσαρίες, κουρτίνες, φωτιστικά, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εργασίες.

Χρήματα φορολογουμένων που ένας χαμηλόμισθος χρειάζεται σχεδόν μια δεκαετία για να βγάλει, η Όλγα Κεφαλογιάννη τα έκανε «χαρτοπόλεμο» για την πλουτομανία της. Την ίδια στιγμή στο τελευταίο της «πόθεν έσχες» δηλώνονται… 49 ακίνητα και σχεδόν 2.5 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις. Αλλά όσο και να έχει πλουτίσει τα τελευταία χρόνια η κ. Κεφαλογιάννη, το δωρεάν χρήμα έχει άλλη… χάρη, και ας προέρχεται από το «αίμα» του ελληνικού λαού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε μάλλον με αμήχανο και συγχυσμένο τρόπο τις πομπές της Όλγας Κεφαλογιάννη. Από τη μία πλευρά κάλυπτε τις σπατάλες της και από την άλλη πέταξε μια σπόντα εν είδει «μαλώματος», προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους.

Αμέσως μετά όμως πέταξε τη μπάλα σε εντελώς άσχετο «γήπεδο», λέγοντας τι… καλά που τα πάει η χώρα στον τουρισμό και πόσο ωφελεί αυτός την οικονομία μας. Σαν να λέει δηλαδή στους πολίτες, ότι αφού «τρώτε» ψίχουλα εσείς από τον τουρισμό, μην δίνετε σημασία που «τρώμε» το καταπέτασμα εμείς από τον κρατικό κορβανά.

Συγκεκριμένα στο σχετικό ερώτημα που του έγινε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης: «σίγουρα πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων, από εκεί και πέρα κρατάμε τη μεγάλη εικόνα όπου δείχνει πως για άλλη μια χρονιά, με συστηματική δουλειά, κατεγράφη ένα ρεκόρ με πολύ μεγάλο όφελος για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση για τους Έλληνες πολίτες στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά».

Σε συμπληρωματική ερώτηση που του έγινε για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε να παπαγαλίζει το αφήγημα του πετυχημένου τουρισμού, αβαντάροντας χωρίς ντροπή την Όλγα Κεφαλογιάννη και προσθέτοντας το σχόλιο: «Ας μην πυροβολούμε τα πόδια μας, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά».

Τώρα το τι σχέση έχει η επιτυχία του τουρισμού, με τις ατασθαλίες της Κεφαλογιάννη, και πώς το ένα δικαιολογεί το άλλο, μόνο στο «στραβό» σκεπτικό του Παύλου Μαρινάκη μπορεί να εξηγηθεί. Για να πηγαίνει καλά ο τουρισμός δηλαδή, πρέπει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα η Κεφαλογιάννη με τα λεφτά του Έλληνα;

Οι… απλοχεριές της Όλγας Κεφαλογιάννη βέβαια δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου στη διασπάθιση χρήματος που κυριαρχεί στην κυβέρνηση. Η κοινή γνώμη έχει εστιάσει στα… χαλιά της υπουργού Τουρισμού, αλλά υπάρχουν αφάνταστα μεγαλύτερα ποσά που δίνονται με απευθείας αναθέσεις. Όπως για παράδειγμα οι καραβιές χρημάτων σε εταιρείες που διαχειρίζονται λογαριασμούς social media κάποιων πολιτικών, που τυχαίνει να… μπερδεύονται και οι αναρτήσεις τους, όπως έγινε με την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Νίκη Κεραμέως

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Τρικυμία» Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: Να σεβόμαστε τα λεφτά των φορολογουμένων, αλλά μη δίνετε σημασία στις σπατάλες γιατί ο τουρισμός πάει καλά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.