ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομακτική παραδοχή μειοδοσίας από τον Μητσοτάκη: «Έχουμε κενά στην άμυνα μας, λόγω των όπλων που στείλαμε στην Ουκρανία»!

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι σακάτεψε την εθνική μας ασφάλεια, αφοπλίζοντας την Ελλάδα για χάρη της Ουκρανίας!

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι σακάτεψε την εθνική μας ασφάλεια, αφοπλίζοντας την Ελλάδα για χάρη της Ουκρανίας!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με τον πιο ασυνείδητο τυχοδιώκτη που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Προφανώς τα όσα απίστευτα είπε από την Ουάσιγκτον, φτάνουν σε βαθμό εθνικής μειοδοσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε χωρίς ντροπή ότι εν γνώσει του έχει αφήσει ανοχύρωτη την Ελλάδα, αφού σε συνέντευξή του δήλωσε πώς τα όπλα που έχει στείλει στην Ουκρανία «δημιουργούν κενά στις δικές μας αμυντικές ικανότητες»!

Μία κραυγαλέα μειοδοσία για την οποία ποτέ δεν συναίνεσε, ούτε καν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός! Αυτό που φώναζαν εξαρχής οι πατριώτες πολίτες και διέψευδε η κυβέρνηση, ότι δηλαδή ο Μητσοτάκης αφοπλίζει τα νησιά (και όχι μόνο), δημιουργώντας τεράστιες «τρύπες» στην εθνική μας άμυνα, σήμερα επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα από το στόμα του ίδιου του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο του NATO Public Forum, ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την αναφορά της Αμερικανίδας ότι η Ελλάδα «έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το εξής:

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθουμε».

Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει τα απανωτά ψέματα της κυβέρνησης για το υλικό που στάλθηκε στην Ουκρανία. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν έστελναν καθόλου όπλα, αλλά μόνο… ανθρωπιστική βοήθεια. Μετά είπαν ότι στέλνουν «αμυντικό υλικό» (έτσι βάφτιζαν τα όπλα και τα πυρομαχικά) από «αποθέματα» που «δεν θα λείψουν από την εθνική μας άμυνα». Μάλιστα ο τότε υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωνε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας». Παρομοίως και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε δηλώσει ότι «δεν θα αποδυναμωθεί η άμυνα των νησιών για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία». 

Ο Μητσοτάκης χαρίζει, η χώρα κινδυνεύει και ο λαός πληρώνει

Εν ολίγοις υποστήριζαν ότι στέλνουμε… «σαβούρα» που μας… περισσεύει, που όμως μόνο σαβούρα δεν θα μπορούσε να είναι από τη στιγμή που ήταν χρήσιμα για έναν τόσο απαιτητικό πόλεμο όσο ο Ρωσο – ουκρανικός. Για 2 χρόνια ήταν ατελείωτα τα ρεπορτάζ για κομβόι με πυρομαχικά και οπλικά συστήματα που εγκατέλειπαν το ελληνικό έδαφος για να καταλήξουν στα μέτωπα της Ουκρανίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνέχιζε να βγάζει τρελούς τους Έλληνες, αν δεν έβγαιναν κατά καιρούς ξένοι αξιωματούχοι να «μαρτυρούν» τη στρατιωτική βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία.

Για να φτάσουμε στο σήμερα που Αμερικανοί αξιωματούχοι φανερώνουν ότι η Ελλάδα έχει στείλει – ίσως – τα περισσότερα όπλα από κάθε άλλη χώρα (έχετε κάνει «απίστευτα πολλά για την Ουκρανία», είπε η Nadia Schadlow) και να έχουμε έναν Μητσοτάκη πού ανερυθρίαστα παραδέχεται ότι σακάτεψε την εθνική μας άμυνα για χάρη του ΝΑΤΟ, και μάλιστα το λέει και δημοσίως για να το ακούει και η… Τουρκία! Πιθανότατα είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα του Μητσοτάκη, να είναι ο μοναδικός αρχηγός κράτους που έχει απέναντι του μια χώρα που τον απειλεί με πόλεμο και εκείνος να προδίδει δημόσια τις αμυντικές αδυναμίες της χώρας του!

Μιλάμε για έναν τεράστιο όγκο οπλισμού για τον οποίο έχουν δώσει το «αίμα» τους οι φορολογούμενοι πολίτες για να εξασφαλιστεί, κι όμως ο πρωθυπουργός με χαρακτηριστική χαλαρότητα λέει ότι χάρισε τζάμπα τα όπλα μας στην Ουκρανία, αλλά δεν… τρέχει τίποτα γιατί θα… αγοράσει καινούργια, και πάλι με τα λεφτά του ελληνικού λαού! Το μόνιμο υποζύγιο να είναι καλά, και την τύχη της Ελλάδας ας την παίζει στα «ζάρια» ο Μητσοτάκης! Και όχι μόνο είναι έτοιμος να «ξεζουμίσει» εκ νέου τους πολίτες, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία παράλληλα με την αγορά νέου πανάκριβου οπλισμού!

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λόγω των κενών που δημιουργήθηκαν (που δημιούργησε ο ίδιος χωρίς να ρωτήσει κανέναν δηλαδή) στην άμυνα, η Ελλάδα θα δαπανήσει το 3% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες, κάτι που σημαίνει ότι τεράστια ποσά θα λείψουν από τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και την κρατική πρόνοια, ελέω Ουκρανίας!

Και όσον αφορά το ότι ο πρωθυπουργός έφερε τη χώρα μας σε μειονεκτική θέση απέναντι στον άκρατο επεκτατισμό της Τουρκίας, του φτάνει μόνο να λέει το αφήγημα ότι έχει εξασφαλίσει «ήρεμα νερά», που στην πραγματικότητα μόνο ήρεμα δεν είναι.

Οπωσδήποτε έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο σκάνδαλο που πλήττει την εθνική μας ασφάλεια, το οποίο σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα κινούσε διαδικασίες ειδικού δικαστηρίου…

Δείτε από το 5’26” του βίντεο:

 

Exit mobile version