Η πρόσχαιρη μεταβολή του καιρού φρενάρει τις παραγγελίες κρεάτων για για τον εορτασμό του εθίμου την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Όπως φαίνεται οι καταναλωτές έχουν πειστεί από τις προβλέψεις μετεωρολόγων.
«Ξεκίνησαν δειλά- δειλά οι πρώτες παραγγελίες για την Τσικνοπέμπτη, όμως περιμένουμε κορύφωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όλοι κοιτάνε τα δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ για το αν θα καταφέρουν να στήσουν τις ψησταριές στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Αυτοί οι πελάτες ή δεν θα ψήσουν ή το σκέφτονται εάν συμμαχήσει ο καιρός», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.
Πάντως, όπως ανέφερε ο κ Κεσίδης τα κρεοπωλεία είναι προετοιμασμένα και έχουν προϊόντα σε επάρκεια και αφθονία για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
«Είμαστε προετοιμασμένοι για να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό. Και τους μόνιμους πελάτες και τους περαστικούς ακόμη και την τελευταία στιγμή. Υπάρχει αφθονία προϊόντων, επάρκεια στην αγορά και οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι και πρόπερσι», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης, την Τσικνοπέμπτη, παραδοσιακά την τιμητική του έχει το χοιρινό και κυρίως τα σουβλάκια, η πανσέτα και τα λουκάνικα ενώ ακολουθούν -σε πωλήσεις- τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια και μετά όλα τα υπόλοιπα είδη κρεάτων.
Κάντε follow στο Sportime
Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook
Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram