ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος, 10 νέα κρούσματα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και κανένα θάνατο νέος το τελευταίο εικοσιτετράωρο.  Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 2.642 και 146 συνάθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι στις ΜΕΘ...
Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος, 10 νέα κρούσματα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και κανένα θάνατο νέος το τελευταίο εικοσιτετράωρο. 

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 2.642 και 146 συνάθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι στις ΜΕΘ βρίσκονται 35 συμπολίτες μας και 81 έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

Το ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι κανένας θάνατος δεν σημειώθηκε από τον φονικό ίο. Ωστόσο 146 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 39 γυναίκες. Τα θύματα είχαν μέση ηλικία τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από αυτά, το 55,4% αφορά σε άνδρες, τα 598 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.317 με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τα…. ευχάριστα από τις ΗΠΑ για τους εμβολιασμούς

«Χθες άρχισε η μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Με αυτή την πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός.

Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον κορονοϊό

Νομίζω πρέπει να είμαστε με επαγρύπνηση στην αλήθεια του ιού και όχι σε ψέματα, που μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή, σαν ένα τσίμπημα εμβολίων, αλλά γεννούμε αντισώματα και δεν μας αγγίζουν.

Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media σε ό τι αφορά τον ιό, προσηλωνόμαστε στην επιστήμη. Κι αυτό δε θα μας αποσπά ποτέ από τον αληθινό στόχο μας, αυτό στον οποίο όλοι συμμετέχουμε. Αναζητούμε την αλήθεια η οποία θα μας ελευθερώσει από τον ιό».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος, 10 νέα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.