ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Τα… πήρε στο κρανίο: «Αν είναι ποτέ δυνατόν!» (vid)

Αρκετά εκνευρισμένος φάνηκε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν μίλησε για τους θανάτους που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, από κορονοϊός. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση κάλεσε τους Έλληνες να δείξουν εμπιστοσύνη και να φιλτράρουν όλα αυτά που ακούν. Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι η καταγραφή των θανάτων γίνεται με...

Τσιόδρας: «Θα είχαμε 13.685 νεκρούς, αν δεν παίρναμε μέτρα»
Τσιόδρας: «Θα είχαμε 13.685 νεκρούς, αν δεν παίρναμε μέτρα»
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αρκετά εκνευρισμένος φάνηκε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν μίλησε για τους θανάτους που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, από κορονοϊός.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση κάλεσε τους Έλληνες να δείξουν εμπιστοσύνη και να φιλτράρουν όλα αυτά που ακούν.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι η καταγραφή των θανάτων γίνεται με βάση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, κάθε περιστατικό όπου υπάρχει εργαστηριακή επιβεβαίωση της παρουσίας του ιού, θεωρείται περιστατικό της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέλλα: Δικογραφία για τα επεισόδια σε Παναγίτσα και Άρνισσα, λόγω της εγκατάστασης μεταναστών!

«Σε αυτές σαφώς αναφέρεται πως οιοσδήποτε θάνατος με θετική εξέταση PCR, δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη απόδειξη. Έχεις θετική εξέταση PCR; Είσαι κρούσμα», τόνισε.

«Αυτό είναι το επιστημονικά ορθό. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο και δεν μπορεί να υπάρχει ένας συντελεστής που να λέει τόσο συνέβαλε ο ιός, τόσο η υπόλοιπη κατάσταση του οργανισμού. Φυσικά ένας ιός μπορεί να συνεισφέρει σε άλλο βαθμό στην επέλευση του θανάτου και δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν ο ιός συνετέλεσε 1%, 10%, 90% ή παραπάνω».

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για κάποια επινόηση δική μου, αν ήταν ποτέ δυνατόν! Εμείς, η επιστημονική κοινότητα της χώρας, οι επιστήμονες και οι επιδημιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας ακολουθούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική».

Exit mobile version