ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: Αυτά πρότεινε στον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό (vids)

Τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα (16/3) πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με βιντεοκλήση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους δύο τους να βρίσκονται σε συνεννόηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα κρούσματα του...

Τσίπρας
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα (16/3) πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με βιντεοκλήση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους δύο τους να βρίσκονται σε συνεννόηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα κρούσματα του οποίου ολοένα και αυξάνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: 352 κρούσματα στην Ελλάδα, 21 νέα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για όλα όσα πρότεινε στον πρωθυπουργό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «όσοι έχουμε θέση ευθύνης δεν αρκεί να χειροκροτάμε, αλλά οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις για να στηρίξουμε έμπρακτα τους ανθρώπους που θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο για να ζήσουμε οι υπόλοιποι. Είναι ώρα ευθύνης, όχι αντιπαράθεσης».

Στη δήλωσή του ο τέως πρωθυπουργός, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Τού πρότεινα να διεκδικήσει τη μείωση των στόχων από εφέτος κατά 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή για περίπου 3 δις. Και ταυτόχρονα να ζητήσει, δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ δηλαδή 2 δις, να μην συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους. Δηλαδή συνολικά τουλάχιστον 5 δις να χρηματοδοτήσουν την αντιμετώπιση της κρίσης. Και ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης ληφθεί στο Eurogroup, τού ζήτησα να μην διστάσει να αξιοποιήσει μέρος από το απόθεμα των 35 δις για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Πρώτα απ’ όλα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Το άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και την άμεση προκήρυξη των 4.000 μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκκρεμούν». Ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνει πως επιπροσθέτως ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να εκπονήσει ένα εξαιρετικά γενναίο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη από το δημόσιο του συνόλου του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις που με απόφαση της πολιτείας πρέπει να κλείσουν. Για όσο χρειαστεί οι μισθοί των εργαζομένων να καταβληθούν στο ακέραιο και να μην υπάρξουν απολύσεις».

 

Exit mobile version