ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος – Lockdown: «Σταδιακό άνοιγμα τον Απρίλιο για να κάνουμε Πάσχα»

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε πως πρέπει να γίνει σταδιακό άνοιγμα τον Απρίλιο ενόψει του ερχομού του Πάσχα.

Βατόπουλος - Lockdown
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Βατόπουλος – Lockdown: Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε πως πρέπει να γίνει σταδιακό άνοιγμα τον Απρίλιο ενόψει του ερχομού του Πάσχα.

Βατόπουλος – Lockdown: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως στόχος είναι να ανοίξουν ξανά τα… πάντα, χωρίς να κλείσουν σύντομα πάλι.

Πιο συγκεκριμένα ο Άλκης Βατόπουλος είπε πιθανόν να έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος της επιδημίας που διανύουμε. Όπως εξήγησε πρέπει να υπάρξει σταδιακό άνοιγμα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει αρχές Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα έως το Πάσχα. Στόχος είναι όπως σημείωσε ό,τι ανοίξει να μην ξανά κλείσει, για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το «σημείο κλειδί» είναι η τήρηση των μέτρων με τη μάσκα και τις αποστάσεις. Χρειάζεται στρατηγική στο θέμα του testing το οποίο θα γίνεται συστηματικά σε ορισμένες δομές.

Μιλώντας για το σύστημα Υγείας, εκτίμησε ότι φαίνονται σε συνθήκες κρίσεως οι ανεπάρκειες του συστήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να στελεχωθεί για να αντέξει το ΕΣΥ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ότι παρατηρείται αύξηση των σοβαρών νοσηλειών σε νεότερες ηλικίες, ο κ. Βατόπουλος το απέδωσε στην μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του λόγω της μετάλλαξης αλλά και διότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο προσεκτικοί.

Θεσσαλονίκη – Επανάσταση 1821: To γιγάντιο πανό για τα 200 χρόνια της (pics)

Ιβάν Σαββίδης – Επίσημο: Απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version