ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος: «Μέχρι το πρωί της Παρασκευής οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα»

Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στην χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες με τους αριθμούς που ανακοινώνονται καθημερινά να είναι πλέον τετραψήφιοι. Ετσι βρισκόμαστε προ των πυλών νέων μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν ως αύριο (Παρασκευή 30/10) το μεσημέρι. Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  γνωστοποίησε ότι οι λοιμωξιολόγοι...

ΚορονοϊόςΒατόπουλος: «Μέχρι το πρωί της Παρασκευής οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα»
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στην χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες με τους αριθμούς που ανακοινώνονται καθημερινά να είναι πλέον τετραψήφιοι. Ετσι βρισκόμαστε προ των πυλών νέων μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν ως αύριο (Παρασκευή 30/10) το μεσημέρι.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  γνωστοποίησε ότι οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν την Τετάρτη και θα συνεχίσουν και σήμερα Πέμπτη (29/10).

«Συνεδριάζαμε χθες και θα συνεχίζουμε και σήμερα. Γι’αυτό δεν θέλω να πω και περισσότερα. Υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και παρασύρει τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και την πίεση στο ΕΣΥ».

Εξάλλου, ανέφερε για τον επιδημιολογικό χάρτη, «οι περιοχές αλλάζουν χρώμα μέσα σε λίγες ημέρες».

Επιπλέον, σχολίασε το ενδεχόμενο για τη χρήση μάσκας παντού: «Υπάρχει ενδεχόμενο για χρήση μάσκας παντού. Οι μετακινήσεις του κόσμου δημιουργούν πρόβλημα, έρχονται από περιοχές με πολλά κρούσματα, σε περιοχές με λίγα».

«Εξετάζονται μέτρα που δεν θα επηρεάσουν τον πυρήνα της οικονομίας. Δεν είμαι σε θέση να πω ποιο μείγμα μέτρων θα αποφασιστεί. Θα ακούσουμε νέα μέτρα, αυτό είναι σίγουρο. Το αν είναι σήμερα ή αύριο το πρωί δεν το ξέρω» κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Το «χοντρό καρφί» του για το στρατιωτικό τζάκετ του Μητσοτάκη

Exit mobile version