ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκαν από τα ρούχα τους οι δημοσιογράφοι του Open με την αναισθησία της Βούλτεψη – «Κλείσαμε, έλα τώρα!»

H Βούλτεψη εξόργισε τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη στο Open - Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα Τέμπη

H Βούλτεψη εξόργισε τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη στο Open - Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις ευθύνες της κυβέρνησης.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

OPEN: Ακόμα και ο Δημήτρης Καμπουράκης που τις τελευταίες μέρες είχε μπει και εκείνος στο φιλοκυβερνητικό mode: «λάθος του σταθμάρχη», δεν άντεξε την αναλγησία και την προκλητικότητα των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φαίνεται πως η εθνική τραγωδία των Τεμπών αποτέλεσε «ταρακούνημα» για κάποιους δημοσιογράφους που ίσως κάνουν την αυτοκριτική τους για όλα τα δημοσιογραφικά λάθη και τις παραλείψεις που άφησαν ανεξέλεγκτο αυτό το κρατικό μπάχαλο που απέφερε το έγκλημα των Τεμπών.

Και βέβαια η αγανάκτηση του λαού είναι τόσο μεγάλη που – ειδικά αυτές τις μαύρες μέρες – κάθε αναίσθητος πολιτικός που συνεχίζει να φωνάζει για τα κομματικά συμφέροντα του, μοιάζει με παραφωνία και ηχορρύπανση. Μία τέτοια πολιτικός είναι και η Σοφία Βούλτεψη, που δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις εκρήξεις της και τα «αμόκ» της που εκδηλώνει στον τηλεοπτικό αέρα.

Στην πρωινή εκπομπή του Open με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, η Σοφία Βούλτεψη αντί να απαντά σε ουσιαστικές ερωτήσεις σχετικά με την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τραγωδία των Τεμπών, ήθελε πάση θυσία να πει το κομματικό «ποίημα» της και να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών αποκλειστικά σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε κάθε ερώτηση που δεχόταν για το δυστύχημα στα Τέμπη αναφερόταν πότε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 και πότε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Παναγιώτης Στάθης: Κάτι για τη δική σας διακυβέρνηση θα μας πείτε; Μη μας λέτε για τον Παπανδρέου και θα φτάσουμε στον Χαρίλαο Τρικούπη

Σοφία Βούλτεψη: Άρα δεν σας βολεύει και με διακόπτετε

Παναγιώτης Στάθης: Εμένα εάν βολεύει; Σε μένα το λέτε; Τον κόσμο ρωτήστε. Εσείς γιατί δεν το ολοκληρώσατε το έργο;

Σοφία Βούλτεψη: Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016

Παναγιώτης Στάθης: Έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα

Σοφία Βούλτεψη: Η δικαιοσύνη θα τα βρει όλα

«Είμαι εκνευρισμένος με αυτά που ακούω», είπε στην συνέχεια ο παρουσιαστής, Παναγιώτης Στάθης, αναφερόμενος στην πλήρη ανυπαρξία αυτοκριτικής, και την αδίστακτη κομματική προπαγάνδα πάνω από τα μνήματα 57 νεκρών.

«Γιατί; Αλήθεια; Θέλω να μου πείτε πόσες έρευνες κάνατε γι’ αυτό το θέμα και μετά να θυμώνετε», του αποκρίθηκε με ειρωνικό ύφος η Υφυπουργός συμπληρώνοντας πως «αυτό περιμένει ο κόσμος από τους δημοσιογράφους; Δεν με αφήνετε να μιλήσω».

Παναγιώτης Στάθης: «Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Μου επιτρέπετε κ. Βούλτεψη να κάνω ερώτηση;»

Σοφία Βούλτεψη: Όχι, θέλω να πω κάτι

Παναγιώτης Στάθης: Μου επιτρέπετε να κάνω ερώτηση;

Σοφία Βούλτεψη: Όχι, δεν με αφήνετε να μιλήσω

Παναγιώτης Στάθης: Μου επιτρέπετε να κάνω ερώτηση. Πρέπει  ο κ. Καραμανλής πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτής;

Σοφία Βούλτεψη: Λοιπόν, εγώ θέλω να απαντήσω αυτό που θέλω εγώ

Παναγιώτης Στάθης: Καλά, σοβαρολογείτε; Δεν θα απαντήσετε σε αυτό που σας ρωτώ;

Σοφία Βούλτεψη: Αν απαντήσω σε αυτό θα μου πείτε ότι κάνω συμψηφισμούς. Δεν θα σας απαντήσω.

Παναγιώτης Στάθης: Κάνω ένα ερώτημα

Σοφία Βούλτεψη: Δεν θα σας απαντήσω γιατί θα κάνω συμψηφισμούς.

Στο σημείο αυτό, ο Δημήτρης Καμπουράκης που έως τότε άκουγε καρτερικά το παραλήρημα της κ. Βούλτεψη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει άλλο την αγανάκτηση του και «έκοψε» αυτό το κρεσέντο ασέβειας στον αέρα λέγοντας «κλείσαμε, κλείσαμε! Έλα τώρα!».

Τι να σχολιάσει κανείς στα λόγια και την στάση της κ. Βούλτεψη; Το ότι έχει στο μυαλό της ως «πολιτικό» επιχείρημα να αντιπαραβάλει νεκρούς και να πει στην αντιπολίτευση «με εσάς πέθαναν περισσότεροι και με εμάς λιγότεροι»; Γιατί αυτό ακριβώς εννοούσε όταν έλεγε «αν απαντήσω θα μου πείτε ότι κάνω συμψηφισμούς».

Το ότι δεν απαντάει καν στο ότι ο Κώστας Α. Καραμανλής έχει το πολιτικό θράσος να ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού μετά από αυτήν την τραγωδία, και στο ότι η ΝΔ συνεχίζει να στηρίζει τον πολιτικό που έχει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτή την τραγωδία;

Το ότι αναζητά ευθύνες στους δημοσιογράφους, την ώρα που η κυβέρνηση έβγαζε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των συνδικαλιστών στον σιδηρόδρομο και αγνοούσε πλήρως τις προειδοποιήσεις τους για μια επερχόμενη τραγωδία;

Οι δημοσιογράφοι σαφώς και έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μη ανάδειξη αυτών των θεμάτων εδώ και χρόνια, άλλα οι τελευταίοι που δικαιούνται να τους κουνάνε το δάχτυλο είναι τα κυβερνητικά στελέχη.

Exit mobile version