ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκαν τα μαχαίρια μετά τον ανασχηματισμό – Σ.Κελέτσης: Ο Μητσοτάκης με «έκοψε» από υφυπουργό επειδή απείχα απ’ το ν/σ για τους γκέι γάμους!

Αιχμηρό «καρφί» για τον πρωθυπουργό - Ο Σ.Κελέτσης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης του ζήτησε να ψηφίσει «ναι» για την «ισότητα στον γάμο»

Αιχμηρό «καρφί» για τον πρωθυπουργό - Ο Σ.Κελέτσης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης του ζήτησε να ψηφίσει «ναι» για την «ισότητα στον γάμο».
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το εσωτερικό της ΝΔ συνεχίζει να «βράζει» μετά το φιάσκο στις ευρωεκλογές. Ούτε λίγες ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και ήδη εκτοξεύτηκαν τα πρώτα «καρφιά» στον πρωθυπουργό. Ένας ανασχηματισμός που τελικά αποδείχθηκε ένα απλό ανακάτεμα στη χύτρα της αλαζονείας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι πάνω από όλες τις πολιτικές που του κόστισαν 1 εκατομμύριο χαμένες ψήφους, υπερασπίζεται το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Ίσως γιατί ήταν καθαρά προσωπικό του στοίχημα να περάσει αυτόν τον νόμο, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους του και ακυρώνοντας τη λαϊκή βούληση. Ίσως γιατί αυτό το νομοσχέδιο θα αποδειχθεί το εισιτήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα υψηλό ευρωπαϊκό αξίωμα. Και ίσως γιατί η ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Ήταν κοινό μυστικό ότι όσοι κυβερνητικοί απείχαν ή καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την «ισότητα στον γάμο», είχαν μπει σε μαύρη λίστα από τον πρωθυπουργό. Και κάποιους βρήκε την ευκαιρία να τους «περιλάβει» σε αυτόν τον ανασχηματισμό. Όποιους μπορεί βέβαια, γιατί πχ. τον Μάκη Βορίδη (που απείχε από την ψηφοφορία για τους γκέι γάμους) δεν τόλμησε να τον «κόψει» από το κυβερνητικό σχήμα. Εξάλλου το να χάνεις ψήφους από τα δεξιά και να υποβιβάζεις τον Βορίδη, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία. Ασχέτως αν ο Βορίδης έχει χάσει κάθε αξιοπιστία από το δεξιό κοινό, ο Μητσοτάκης δεν έχει τίποτα καλύτερο να επιδείξει.

Άλλοι όμως που δεν μπόρεσαν να βάλουν την ψήφο τους στην καταστροφή της ελληνικής οικογένειας, αλλά δεν έχουν το ίδιο «δόντι» με τον Βορίδη, είδαν να τους σερβίρεται το κρύο πιάτο της εκδίκησης του Μητσοτάκη. Ο – μέχρι σήμερα – υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης κούνησε… μαντήλι από το υπουργείο και θεωρεί ότι ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος: ήταν από εκείνους που διάλεξαν την αποχή στο νομοσχέδιο για την «ισότητα στον γάμο».

Παρόλο που ο Κ.Μητσοτάκης είχε πει ότι «η αποχή είναι μια έντιμη στάση» για να πιέσει τους βουλευτές του να μη «μαυρίσουν» το νομοσχέδιο, τελικά ο πρωθυπουργούς τρώει και τους… έντιμους. Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Κελέτσης πληροφορήθηκε την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ήξερε ότι η μαύρη λίστα ενεργοποιήθηκε. Και δεν το λέμε εμείς. Το κατήγγειλε ο ίδιος. Με μια ευθεία βολή προς τον πρωθυπουργό σε ανάρτησή του. Όπου μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έκανε «μαρκάρισμα» για να ψηφίσει «ναι» στο νομοσχέδιο και ότι γνώριζε από τότε «τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση» και τις αποδέχθηκε.

Η ανάρτηση – βόμβα του κ. Κελέτση, αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!»

Exit mobile version