ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός στρατιώτη: Κρητικοί οι 3 βιαστές – Έγινε στο Μεγάλο Πεύκο

Βιασμός στρατιώτη: Σοκ προκάλεσε η καταγγελία ενός 32χρονου άνδρα, αναφορικά με τον βιασμό του πριν από 12 χρόνια την ημέρα της κατάταξης του στον Ελληνικό στρατό!
Βιασμός στρατιώτη: Κρητικοί οι 3 βιαστές – Έγινε στο Μεγάλο Πεύκο

Βιασμός στρατιώτη: Σοκ προκάλεσε η καταγγελία ενός 32χρονου άνδρα, αναφορικά με τον βιασμό του πριν από 12 χρόνια την ημέρα της κατάταξης του στον Ελληνικό στρατό!

Βιασμός στρατιώτη: Τον βιασμό του κατήγγειλε ένας άνδρας 32 ετών, πριν από 12 χρόνια, την ημέρα της κατάταξης του στον Ελληνικό Στρατό, με την υπόθεση να ερευνάται από την στρατιωτική δικαιοσύνη.

Ο άνδρας στη μήνυση που υπέβαλλε εναντίον έξι προσώπων  στον εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στα τέλη του περασμένου Μαρτίου όταν φούντωναν οι αποκαλύψεις του ελληνικού #Metoo , ισχυρίζεται ότι όταν ήταν στρατιώτης στο μεγάλο Πεύκο, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, ο αξιωματικός έδωσε εντολή σε τρεις στρατιώτες να τον οδηγήσουν στον ιατρείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Ο μηνυτής δεν γνωρίζει τα στοιχεία των φερόμενων ως δραστών αλλά στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, εμφανίζεται να έχει δώσει πληροφορίες από τις οποίες μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει  ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Σε ό,τι αφορά στη ταυτότητα του Λοχαγού υπάρχει το στοιχείο ότι η μητέρα του Λοχαγού, την οποία έβρισε ο 32χρονος εξοργίζοντας τον αξιωματικό, είχε αποβιώσει λίγες ημέρες νωρίτερα της ημέρας του περιστατικού.

Βάσει αυτών τον πληροφοριών ο συνήγορος θεωρεί ότι μπορεί να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Μάλιστα, όπως εκτιμά, η προκαταρκτική έρευνα της στρατιωτικής δικαιοσύνης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και ο εντολέας του εκλήθη για συμπληρωματική κατάθεση.

Για τους δύο ψυχολόγους δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα τους. Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του που φέρεται να στηρίζει το παιδί της το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία έπειτα από 12 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καταγγέλλων επικαλείται ως μάρτυρες τη στιγμή του διαπληκτισμού δύο γυναίκες ΕΠΟΠ, οι οποίες όμως δεν έχουν εντοπιστεί καθώς και εκείνων τα στοιχεία δεν είναι γνωστά.

Η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται, ενώ ο συνήγορος του 32χρονου εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι στρατιωτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο δεν έχει καμία γνώση για την υπόθεση και πως το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ενώ επίσης προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνδρομής από τη αυτή. Υπενθυμίζεται ότι όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το 2009 δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βιασμό και το περιστατικό έγινε γνωστό μετά την υποβολή μήνυσης και τη δημοσιότητα που ακολούθησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Survivor: Με αυτό το μουσικό σχήμα κλείνει ο Τριαντάφυλλος – Το «χρυσό» πενταετές συμβόλαιο

Super League: Με κόσμο αλλά μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Ελληνοτουρκικά: Νέα «σφαλιάρα» για Τουρκία από ΗΠΑ Κανένας συμβιβασμός για τους S-400

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Πάνω από 25 εργαζόμενοι είχαν προσέξει την περίεργη οσμή - Οι προϊστάμενοι ενημερώθηκαν αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισοπεδώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία