ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» για εμβολιασμένους μετά το εξάμηνο!

Φρένο σε κάθε κούφια υπόσχεση «κανονικότητας» έβαλε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας, που ζήτησε να αφαιρείται το «ελευθέρας» από τους εμβολιασμένους, μετά την πάροδο 6 μηνών!
Βόμβα μεγατόνων έριξε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» για εμβολιασμένους μετά το εξάμηνο!

Μια πραγματικότητα ατελείωτων εμβολιασμών παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, σχολιάζοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

Εξανεμίζεται το πιστοποιητικό σε 6 μήνες!

Ο καθηγητής έριξε «βόμβα μεγατόνων» στο δημόσιο διάλογο, ζητώντας «να πάψει να ισχύει το ελευθέρας για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την πάροδο 6 μηνών, και το οποίο πρέπει να ανανεώνεται μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης»!

Η κανονικότητα που υποσχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται μύθευμα, αφού και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε σήμερα πως οι εμβολιασμένοι μετά την πάροδο 6 μηνών είναι σχεδόν σαν… ανεμβολίαστοι!

Ενώ τη «χαριστική βολή» έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να διαμορφώσει αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού»!

Ο κ. Τούντας εξήγησε πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προσφέρει μεν μια σημαντική προστασία, η οποία όμως έχει μέση διάρκεια γύρω στους 6 μήνες και μετά φθίνει. Άρα η τρίτη δόση – κατά τον ίδιο – κρίνεται απαραίτητη.

«Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να χάσουν σημαντικό μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες και άλλοι στους 8 μήνες. Βλέπουμε να παρουσιάζονται κρούσματα ανάμεσα στους εμβολιασμένους, διότι έχουν παρέλθει 4 ή 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό και είναι εκτεθειμένοι στη μόλυνση», είπε ο καθηγητής.

Ακόμα υποστήριξε πως η πλατφόρμα τρίτης δόσης για τις ηλικίες άνω των 18 ετών θα έπρεπε να έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα. Πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι… σωστά «άλλα θα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα». Ενώ ζήτησε να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα. Είτε αυτά είναι στο γκισέ του σούπερ μάρκετ, είτε σε δημόσια υπηρεσία, είτε οδηγός στα ΜΜΜ, είτε εκπαιδευτικός.

Το «τούνελ» δεν έχει έξοδο

Κάθε άλλο παρά να παίρνουν τη ζωή τους πίσω, βλέπουν εκατομμύρια πολίτες που εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση πως με τον εμβολιασμό θα επέστρεφαν στην κανονικότητα. Πλέον ολοένα και περισσότεροι ειδικοί μιλούν ανοιχτά για ανοσία και πιστοποιητικά με… ημερομηνία λήξης, αφού τα υπάρχοντα εμβόλια δεν έχουν τέτοια αποτελεσματικότητα ώστε «να μας βγάλουν έξω από το τούνελ», όπως υποσχόταν ο πρωθυπουργός.

Η τρίτη δόση μπορεί ακόμα τυπικά να μην έχει γίνει υποχρεωτική, άλλα ήδη καλλιεργείται ένα κλίμα επικείμενης στέρησης των ψεύτικων «προνομίων» που μοιράζει η κυβέρνηση, αν παρέλθει το διάστημα των 6 μηνών ή ανάλογα με την αποτελεσματικότητα κάθε σκευάσματος. Οι ειδικοί που κινούνται στα ίδια μήκη κύματος με τον κ. Τούντα, ζητούν ανοιχτά περισσότερη υποχρεωτικότητα, περισσότερη καταπάτηση δικαιωμάτων και εκβιασμό. Και φυσικά περισσότερες… δόσεις.

Ακόμη ο κ. Τούντας αναφέρθηκε και στην εκστρατεία «Ελευθερία», σχολιάζοντας πως «εδώ και καιρό η κυβέρνηση πέρασε ένα λάθος μήνυμα ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό, ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει και μια οργανωμένη εκστρατεία πειθούς, με εκπαιδευτικές κυρίως δραστηριότητες».

Ασφαλώς η οργανωμένη πειθώ και ο δημόσιος διάλογος είναι το πιο υγιή μέσα για να κινηθεί ο λαός προς μια κατεύθυνση. Άλλα απορεί κανείς τι νόημα θα έχει αυτή η πειθώ, όταν ο ίδιος ο κ. Τούντας ζητά και εξαναγκασμό ανθρώπων μέσω επιβολής της υποχρεωτικότητας…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία