ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα Βορίδη: «Πολύ πιθανό ένα νέο lockdown, αν χρειαστεί»

Την ώρα που όλος ο Ελληνικός λαός αδημονεί για την επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς περιορισμούς, μάσκες και μάσκες, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εξακολουθεί να ελλοχεύει. Αυτό εξήγησε ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης. μιλώντας στον ΣΚΑΪ . Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην άνοιγμα του λιανεμπορίου και των διάφορών υπηρεσιών προσθέτοντας πάντως πως είναι «πολύ πιθανό...
Βόμβα Βορίδη: «Πολύ πιθανό ένα νέο lockdown, αν χρειαστεί»

Την ώρα που όλος ο Ελληνικός λαός αδημονεί για την επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς περιορισμούς, μάσκες και μάσκες, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εξακολουθεί να ελλοχεύει.

Αυτό εξήγησε ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης. μιλώντας στον ΣΚΑΪ .

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην άνοιγμα του λιανεμπορίου και των διάφορών υπηρεσιών προσθέτοντας πάντως πως είναι «πολύ πιθανό να υπάρχει νέο lockdown αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων».

Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων. Για την εφαρμογή του απαγορευτικού που εφαρμόζουν τώρα άλλες χώρες εξήγησε ότι «πήραμε μέτρα έγκαιρα κι έχουμε μείωση στην (επιδημιολογική) πίεση, αλλού τα πήρανε καθυστερημένα κι έχουν αύξηση».

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ”κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας”, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

Υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας ότι από την πρώτη μέρα είναι «…αντιπολίτευση του Χ2. Δίνουμε 300 εκατ. ευρώ, “δώστε 600 εκατ. ευρώ”, προσλαμβάνουμε 7.000 “προσλάβετε 14.000” δίνουμε 1 δισ. στο ΕΣΥ “δώστε 2 δισ.”» ανέφερε δε.

Βορίδης: Νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ εντός Φεβρουαρίου

Για το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι «είμαστε αρκετά έτοιμοι να φέρουμε προς ψήφιση τον νέο εκλογικό νόμο εντός Φεβρουαρίου. Πρέπει να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα στους δήμους χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι συναλλαγές τις οποίες σήμερα οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, στις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πως μπορεί να εμφιλοχωρούν και πρακτικές που πρέπει να είναι απολύτως απευκταίες» τόνισε ο υπουργός.

«Πλαφόν θα μπει» είπε, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσοστό.

Το βλέμμα στην ψήφο των αποδήμων

Στο ζήτημα των εκλογών ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι «ο μηχανισμός πάντα είναι σε ετοιμότητα, υπό μία έννοια, δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, αυτό που μας ενδιαφέρει από πλευράς εκλογών είναι η εκτέλεση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Βουλή για την ψήφο των αποδήμων».

Υπάρχουν, συνέχισε, μια σειρά από κρίσιμες εκτελεστικές ενέργειες, όπως να λειτουργήσει η πλατφόρμα δήλωσης των αποδήμων για να ψηφίσουν, να γίνει ενημερωτική εκστρατεία, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούν να ψηφίσουν και μετά να δούμε πόσα θα είναι τα εκλογικά τμήματα και να φτιάξουμε και τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ενόχλησε UEFA και Τσέλσι ο εκτελεσμένος από τους Άγγλους Κύπριος ήρωας - Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ύψωσαν ανενόχλητοι σημαία του ψευδοκράτους σε αγώνα της Γαλατά!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Με την ευθύνη της γραφικής «Ένωσης Αθέων» η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το δεδικασμένο που θα εξαλείψει τις χριστιανικές εικόνες σε όλη την Ευρώπη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Οι πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των αγροτών έπιασαν τόπο και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου έβαλε προσωρινά στον «πάγο» τη συμφωνία EE - Mercosur

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

«Όλα ξεκίνησαν 1 ημέρα πριν τη γιορτή της Μεγαλόχαρης - Έχω πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου, μια εικονίτσα της Παναγίας Σουμελά»

Κοινωνία