Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία στη Βουλή του Βουλευτή Λάρισας με τη ΝΙΚΗ, Γεωργίου Ρούντα, αναφορικά με την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας και του Υφυπ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ο Γεώργιος Ρούντας χαρακτήρισε την κυβερνητική εθνική στρατηγική ως απροσδιόριστη και μάλιστα, συμπλήρωσε πως «είναι πιο απροσδιοριστη από την αρχή της απροσδιοριστίας του Χαιζενμπεργκ στην κβαντική μηχανική». «Δεν μπορεί να το περιγράψει άλλος καλύτερα», είπε.
Αναφορικά με το προς κύρωση Μνημόνιο, ο κ. Ρούντας στάθηκε στην αναφορά του Μνημονίου στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών των δύο κρατών, «από το ένα κράτος στο άλλο, με τη χρήση των εφαρμογών για την ταυτοποίηση των πολιτών».
«Δηλαδή κύριε υπουργέ, αν δεν γίνει χρήση από τους πολίτες αυτών των ψηφιακών εφαρμογών, δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν οι πολίτες; Δεν θα μπορεί δηλαδή να διευκολυνθεί η μετακίνηση των Ελλήνων προς την Κύπρος και των Ελλήνων της Κύπρου προς την Μητροπολιτική Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΙΚΗΣ.
«Αυτό είναι μία δικαιολογία, αλλά μπορεί να είναι και μία πολύ καλή πρόφαση, για να εφαρμοστεί ξανά ένας διχασμός και μία άνιση κατηγοριοποίηση των Ελλήνων», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως βασικό αξίωμα της κβαντομηχανικής είναι η «αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ», σύμφωνα με την οποία «είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια τη θέση και την ταχύτητα ενός φωτονίου, είτε πρακτικά, είτε θεωρητικά».
Διαβάστε επίσης:
Νικόλαος Βρεττός: Είναι συνταγματικά νόμιμο να καίμε τα δάση και να φυτεύουμε ανεμογεννήτριες;