ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βούλτεψη – Λαζαρίδης: Aποθεώστε την κυβέρνηση που δεν κοιμάστε σε μπανιέρες και δεν αγοράζετε μόνο μια φέτα καρπούζι

Κυβέρνηση: Οδηγίες φτωχοποίησης προς τον λαό - Μετά τη Βούλτεψη και τις... μπανιέρες της Ισπανίας, ήρθε και ο Μ.Λαζαρίδης με τη... μία φέτα καρπούζι

Κυβέρνηση: Οδηγίες φτωχοποίησης προς τον λαό - Μετά τη Βούλτεψη και τις... μπανιέρες της Ισπανίας, ήρθε και ο Μ.Λαζαρίδης με τη... μία φέτα καρπούζι.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η πλέον κλασσική μέθοδος για να δικαιολογεί η κυβέρνηση το δράμα που περνάει ο ελληνικός λαός, είναι το ψευτο – αφήγημα: «υπάρχουν και χειρότερα».

Πριν λίγες μέρες η Σοφία Βούλτεψη για να ξεπλύνει τις πολιτικές Μητσοτάκη που έχουν παγιδέψει τα νοικοκυριά σε μια στεγαστική κρίση και σε συνθήκες τρομακτικής ακρίβειας, έφτασε να πει ότι στη Μαδρίτη κοιμούνται σε… μπανιέρες και ότι «δεν είναι αλήθεια ότι έξω είναι φτηνά κι εδώ είναι ακριβά».

Σε ίδιου τύπου γελοιότητες που λέγονται κατάμουτρα στον ελληνικό λαό, προχώρησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ να απαντήσει για την εξωφρενική ακρίβεια σε νωπά προϊόντα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ όπου πωλούνται ως και στο 1/3 της τιμής στην Ελλάδα.

Ο γαλάζιος βουλευτής απάντησε ότι: «στο εξωτερικό, όπως ξέρετε πολύ καλά, δεν αγοράζουν ένα κιλό φασολάκια ή δεν αγοράζουν ένα καρπούζι, αγοράζουν μια φέτα καρπούζι. Άρα μήπως έχει συμβεί κάτι διαφορετικό». Μια τραγική απάντηση απόλυτης κοροϊδίας, μόνο και μόνο γιατί ο βουλευτής δεν ήξερε τι να πει για τη ληστεία που υφίστανται τα νοικοκυριά στην αγορά τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι, η απάντηση του κ. Λαζαρίδη ήρθε μετά από ρεπορτάζ όπου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις γυναίκας που μένει στη Γερμανία η οποία… έπαθε σοκ από την ακρίβεια στα φρούτα στην Ελλάδα και ειδικότερα στα ροδάκινα, αφού στη Γερμανία η τιμή τους ήταν 1,5 ευρώ το κιλό ενώ στη χώρα μας 4 ευρώ.

Επομένως η λύση για τον κ. Λαζαρίδη δεν είναι να έχει μια λογική τιμή (ολόκληρο) το καρπούζι, εφόσον ζούμε σε μια χώρα με εύκρατο κλίμα που ευνοεί την ανάπτυξή του (και άρα θα έπρεπε να είναι φθηνότερο από ότι στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που δεν διαθέτουν ευνοϊκά κλίματα), αλλά θα πρέπει και να παράγουμε καρπούζια και να τα έχουμε ακριβότερα από τις χώρες που δεν παράγουν, και να αγοράζουμε μόνο μία… φέτα καρπούζι ή 2-3… ροδάκινα.

Την ίδια στιγμή στη Γερμανία ο μέσος μισθός είναι περίπου τριπλάσιος απ’ ότι στην Ελλάδα, κι όμως οι βουλευτές της ΝΔ δεν ντρέπονται να κάνουν τέτοιους άθλιους συμψηφισμούς.

Αν αυτό το σκεπτικό που πρεσβεύει ο Λαζαρίδης και η Βούλτεψη (και πολλοί άλλοι στην κυβέρνηση) δεν είναι οδηγίες εξαθλίωσης ενός λαού, τότε τι είναι; Πολλά τα παραδείγματα δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη, που χρησιμοποιούν την ίδια λογική.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μην παραδεχτεί την εξωφρενική ακρίβεια του ενός κιλού φέτας, είχε αναφέρει παραπλανητικά στη Βουλή την τιμή του μισού κιλού. Ο Κώστας Σκρέκας είχε πει ότι το πασχαλινό τραπέζι θα κοστίσει φθηνότερα αν είναι πιο… ελαφρύ το αρνί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει να πάρει ο κόσμος εισαγόμενα αρνιά αμφίβολης ποιότητας από τα σούπερ μάρκετ, αν δεν μπορεί να αγοράσει «αρνί… Πόρσε» από το κρεοπωλείο. Ο Άκης Σκέρτσος είχε πει ότι τα ίδια προϊόντα στη Γερμανία είναι φθηνότερα, γιατί τα ελληνικά είναι πιο… ποιοτικά.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές ακόμα άθλιες δηλώσεις, από ανθρώπους της κυβέρνησης που συμπεριφέρονται σαν «Λουδοβίκοι» που μοιράζουν παντεσπάνι στον φτωχοποιημένο λαό. Δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από τη «σφαλιάρα» στις ευρωεκλογές και συνεχίζουν να προκαλούν. Φέρνουν όλο και γρηγορότερα την κατάρρευση τους.

Exit mobile version