ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραζιλία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Μπολσονάρου

Ποιες οι δεσμεύσεις του εθνικιστή πολιτικού και άλλοτε λοχαγού
Βραζιλία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Μπολσονάρου

Δυο μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο εθνικιστής Ζαΐχ Μπολσονάρου ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο πρώην λοχαγός του στρατού και για πολλά χρόνια γερουσιαστής, έχει δεσμευτεί ότι θα απομακρύνει ριζικά τη Βραζιλία από την πολιτική που ακολουθούσαν επί δεκαετίες η αριστερά και η κεντροδεξιά στη μεγαλύτερη χώρα της λατινικής Αμερικής.

Στις προθέσεις του Μπολσονάρου είναι επίσης η ανάπτυξη στενότερων δεσμών με τη Δύση και ιδίως με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην ορκωμοσία από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μια ένδειξη αυτής της «διπλωματικής στροφής» είναι το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος σχεδιάζει να μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Ο Μπολσονάρου ορκίστηκε ότι «θα υπερασπίζεται και θα εφαρμόζει το Σύνταγμα» και ότι θα εργαστεί «για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Βραζιλίας.

Ρωσία: Έσωσαν μωρό 10 μηνών, 35 ώρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βραζιλία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Μπολσονάρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.