ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη – Κορονοϊός: «Συναγερμός» σε δημοτικό σχολείο – Μαθήτρια θετική στον ιό

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο 7ο δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, όταν έγινε γνωστό ότι μαθήτρια, η οποία υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το fonitisxanthis.gr, το σχολείο στην Ξάνθη θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ θα κλείσει προληπτικά η τάξη της μαθήτριας. Οι γονείς των παιδιών της τάξης έχουν...
Ξάνθη – Κορονοϊός: «Συναγερμός» σε δημοτικό σχολείο – Μαθήτρια θετική στον ιό

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο 7ο δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, όταν έγινε γνωστό ότι μαθήτρια, η οποία υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το fonitisxanthis.gr, το σχολείο στην Ξάνθη θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ θα κλείσει προληπτικά η τάξη της μαθήτριας. Οι γονείς των παιδιών της τάξης έχουν ενημερωθεί, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Υπό παρακολούθηση Ξάνθη και Ροδόπη

Oι ειδικοί παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη μετά και την τοπική έξαρση της επιδημίας που έχει καταγραφεί στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, λόγω θρησκευτικού συγχρωτισμού, τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου μήνα και απεύχονται την επανάληψη τέτοιου σκηνικού σε νησιά ή άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία! (video)

Παράλληλα αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα, πριν το άνοιγμα των εισόδων της χώρας στους τουρίστες, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον ρυθμό προετοιμασίας των αρμοδίων υπηρεσιών και των επιχειρήσεων, αλλά και των επιστημόνων.

Οι αλγόριθμοι και τα λοιπά μαθηματικά μοντέλα τροφοδοτούνται συνέχεια με στοιχεία και τα αποτελέσματα επιτρέπουν θετικές εκτιμήσεις για την εφετινή, ιδιαίτερη τουριστική περίοδο, ωστόσο και στο πιο καλό σενάριο υπάρχει πάντα και μια δύσκολη σκηνή, που αφορά τη διαχείριση μιας ή περισσότερων τοπικών επιδημιών.

Η πορεία των κρουσμάτων

Ο Ιούνιος ολοκληρώνεται με αρκετά βαρύ επιδημιολογικό φορτίο αναφορικά με τον νέο κορονοϊό και τη λοίμωξη Covid-19. Μέχρι και χθες δηλαδή τις πρώτες 21 ημέρες του μήνα έχουν καταγραφεί 362 κρούσματα κορονοϊού. Ο απολογισμός του προηγούμενου μήνα, του Μαΐου, μήνα άρσης της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, ήταν 299 κρούσματα.

Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Μάλιστα και στα κρούσματα του περασμένου διήμερου εκείνα που έχουν πηγή προέλευσης τις δύο περιοχές είναι αρκετά – από τα 19 που αναφέρθηκαν το Σάββατο τα 8 αφορούν την Ξάνθη και από τα 10 που αναφέρθηκαν χθες 1 στην Ξάνθη και 3 στη Ροδόπη. Το γεγονός ότι υπάρχει σαφής εικόνα της τοπικής επιδημίας όπως και σαφές πλαίσιο του lockdown επιτρέπει στους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι για την αναχαίτιση της επιδημίας στη Θράκη.

Διαχειρίσιμα θεωρούνται προς το παρόν και τα εισαγόμενα κρούσματα – χθες από το σύνολο των 10 κρουσμάτων τα τέσσερα ήταν εισαγόμενα, και ειδικότερα τα δύο από πτήσεις και τα άλλα δύο από τον Προμαχώνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Προχθές, από τα 19 ήταν εισαγόμενα τα 9.

Ωστόσο, σε επιφυλακή βρίσκονται οι ειδικοί το τελευταίο 48ωρο για τα τουλάχιστον 7 περιστατικά κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται για δύο αδελφές, μια 52χρονη και μια 59χρονη, από την Παραμυθιά. Μάλιστα, η πρώτη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας.

Από χθες το πρωί ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ασθενών, η οποία κατέληξε σε άλλα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ωςτόσο, η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, ενώ για προληπτικούς λόγους τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο ενώ για τον ίδιο λόγο αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξάνθη – Κορονοϊός: «Συναγερμός» σε δημοτικό σχολείο – Μαθήτρια θετική στον ιό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.