ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεχάστε το τυλιχτό σουβλάκι, ακριβαίνει κι άλλο! Η νέα τιμή του «ζαλίζει»! (vids)

Νέες αυξήσεις στο σουβλάκι μέσα στο φθινόπωρο: Στα 4,50 ευρώ θα φτάσει το τυλιχτό σουβλάκι στην Αθήνα!
Ξεχάστε το τυλιχτό σουβλάκι, ακριβαίνει κι άλλο! Η νέα τιμή του «ζαλίζει»! (vids)

Το σουβλάκι, το «Εθνική φαγητό των Ελλήνων» τείνει να γίνει απόλαυση για λίγους. Λες και είναι… αστακός ή κάποιο ακριβό φιλέτο. Κι αυτό καθώς αναμένουμε νέα αύξηση στην τιμή του με το τυλιχτό να αναμένεται να φτάσει πριν τα Χριστούγεννα ακόμη και στα 4,50 ευρώ το ένα!

Σουβλάκι: Από 3,80 έως 4,50 ευρώ η τιμή του στην Αθήνα

Όπως αποκαλύπτει στην εκπομπή του Mega,Live News  με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος. Το τυλιχτό σουβλάκι ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ να αγγίξει ακόμα και τα 4,50 ευρώ.

Το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, πριν τα Χριστούγεννα, να ακριβύνει κατά 0,30 €. Και έτσι στον Πειραιά αναμένεται να φτάσει τα 4 ευρώ στην Καλλιθέα τα 3,90, στο Αιγάλεω τα 3,80 και σε περιοχές των Βορείων και Νοτίων Προαστίων τα 4,50 ευρώ.

Η τιμή του στη Θεσσαλονίκη

Να τονίσουμε οτι στη Θεσσαλονίκη το σουβλάκι είναι ακόμα πιο ακριβό σε σχέση με την Αθήνα.

Όσο και αν ψάξει κανείς, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια υψηλά επίπεδα. Με το σάντουιτς στα σουβλατζίδικα της πόλης, να φτάνει ακόμα και τα 6 ευρώ.

Μέσα σε λίγα χρόνια -όπως λέει μία γυναίκα- οι τιμές στα σουβλατζίδικα διπλασιάστηκαν. Ενώ κάποιοι -όπως  λένε- αναγκάστηκαν να μειώσουν τη συχνότητα στις παραγγελίες και άλλοι τις ποσότητες για να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική κυμαινόταν πριν από ένα χρόνο από τα 3 έως τα 3,70 €. Φέτος, πριν τις αυξήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα οι τιμές βρίσκονται στα 3,40 με 4,20 λεπτά το ένα.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Για την ιστορία το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Οι εποχές που το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχουν όπως φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τιμές ανηφορίζουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να δούμε το τυλιχτό σουβάλι στα 4,50 ευρώ, σε περιοχές της Αττικής.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για το σουβλάκι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεχάστε το τυλιχτό σουβλάκι, ακριβαίνει κι άλλο! Η νέα τιμή του «ζαλίζει»! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.