ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέφραγο αμπέλι η χώρα σύμφωνα με όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος: «Οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς»!

Ανήκουστες δηλώσεις έκανε ο Άκης Σκέρτσος, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως την χαρά του κάθε «ωτακουστή» - «Όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί»

Ανήκουστες δηλώσεις έκανε ο Άκης Σκέρτσος, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως την χαρά του κάθε «ωτακουστή» - «Όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί».
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άκης Σκέρτσος: Ενώ η χώρα στροβιλίζεται όλο και περισσότερο στην δίνη του σκανδάλου των υποκλοπών, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν να παρουσιάζουν μια υπερασπιστική γραμμή που παρουσιάζει ως «θύμα» την κυβέρνηση, προκειμένου να την απαλλάξουν από το πρωτοφανές επικοινωνιακό στραπάτσο.

Απίστευτα πράγματα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1, όπου παραδέχθηκε ότι «οι επικοινωνίες στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλείς» και προειδοποίησε ότι όσοι βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις είναι υποψήφια θύματα παρακολούθησης!

Ούτε λίγο – ούτε πολύ δηλαδή, ο κ. Σκέρτσος παραδέχθηκε πως επί των ημερών κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο οποιοσδήποτε προμηθευτεί ένα κακόβουλο λογισμικό μπορεί να γίνει «ωτακουστής» και το οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να γίνει στόχος παρακολούθησης ή ακόμα και εκβιασμού!

Στην ουσία ο κ. Σκέρτσος ομολογεί πως στην χώρα κυκλοφορούν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο από το κράτος την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής της ΕΥΠ.

«Γνωρίζουμε ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς. Όχι τώρα, ανέκαθεν. Η τεχνολογία τρέχει πολύ γρήγορα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν επικοινωνίες», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Βέβαια εδώ προκύπτει το ερώτημα, πως αφού η κυβέρνηση γνώριζε ότι κυκλοφορούν πολλά λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν επικοινωνίες, τότε για ποιο λόγο εδώ και τρία χρόνια δεν έκανε κάτι για να σταματήσει αυτήν την εθνική απειλή; Γιατί έπρεπε πρώτα να βγει στην επιφάνεια ένα διαφαινόμενο σκάνδαλο, για να αρχίσει η κυβέρνηση να συζητά για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Όταν o Άκης Σκέρτσος ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την δεύτερη δημοσιοποιημένη λίστα Βαξεβάνη, απάντησε: «Όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το τι διαχειρίζονται ως πληροφορία και διακίνηση πληροφορίας. Γιατί όντως υπάρχουν κακόβουλες απειλές που μπορούν να υποκλέψουν τις επικοινωνίες».

Μάλιστα, προκειμένου ο κ. Σκέρτσος να βγάλει την κυβέρνηση από το κάδρο του σκανδάλου, προέβη σε μια επικοινωνιακή θυματοποίηση της, λέγοντας: «Βλέπω μια κυβέρνηση η οποία παρακολουθείται και πρέπει να μας προβληματίσει.  Ή είναι ανυπόστατη η λίστα ή παρακολουθούσαν την κυβέρνηση. Πρέπει να απαντήσει η αντιπολίτευση».

Ο κ. Σκέρτσος δηλαδή που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento ήταν και ο ίδιος στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, αρκέστηκε να πει γενικά και αόριστα πως εάν αληθεύουν οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις, η κυβέρνηση παρακολουθείται, χωρίς να εξηγεί από ποιους και για ποιον λόγο. Ένα κυβερνητικό αφήγημα που περισσότερο περιπλέκει τα πράγματα, παρά τα διαφωτίζει.

Βέβαια η αρχική «γραμμή» του Μαξίμου σε σχέση με τις δημοσιοποιημένες λίστες με τους παρακολουθούμενους, ήταν να τις παρουσιάσει αποκλειστικά σαν αστήριχτα και αβάσιμα ψέματα. Όμως υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων η «γραμμή» άλλαξε και η κυβέρνηση άρχισε να ισχυρίζεται πως ενδέχεται οι παρακολουθήσεις των συγκεκριμένων προσώπων να είναι αληθινές, άλλα δεν έχουν σχέση με την δράση της ΕΥΠ και πίσω από αυτές κρύβονται συμφέροντα ιδιωτών ή… αντιπολιτευόμενων.

Exit mobile version