ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζέττα Μακρή: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self – test

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε σε συνέντευξη της, πως μπορεί να γίνει μείωση μισθών σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self-test.

Ζέττα Μακρή
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ζέττα Μακρή: Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε σε συνέντευξη της, πως μπορεί να γίνει μείωση μισθών σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self-test.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο» και έκανε σημαντικές αποκαλύψεις.

Αρχικά τόνισε για το αν οι γονείς έχουν προμηθευτεί τα self-test για να τα κάνουν τα παιδιά τους ή θα πρέπει να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία: «Έχουμε την ενημέρωση πως όταν έγινε η ενημέρωση, πως οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές προσήλθανε έγκαιρα.

Αν τυχόν υπάρχουν κάποιοι δεν γνώριζαν πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούσαν να τα δώσουν τις ώρες που δεν είναι η κανονική λειτουργεία αλλά των εφημεριών πάντα υπάρχει το περιθώριο να πάνε σε μία δημόσια δομή. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι, οι περισσότεροι προσήλθαν από την πρώτη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά νωρίτερα: «Το εξετάζει σοβαρά το θέμα το υπουργείο, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όμως μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι πως δεν θα θιγεί καθόλου ο μήνας Αύγουστος».

Αν επειδή έχουν χαθεί πολλές ώρες έχει προβλεφθεί κάτι για την ενισχυτική διδασκαλία και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: «Είναι θέματα που απασχολούν το Υπουργείο, είναι η πρώτη φορά που έγιναν τόσο γρήγορα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έτσι και φέτος θα είναι πολλές και έγκαιρες οι προσλήψεις, θα είναι και ενοποιητικές».

Αν κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής δεν θέλει να κάνει το Self test: «Οι συνέπειες θα είναι για όλο τον δημόσιο τομέα, πειθαρχικές ποινές, είναι μείωση του μισθού. Δεν θα κάνει το self test και έτσι δεν θα μπορεί να πηγαίνει στην εργασία του.

Δεν έχει υπάρξει όμως καταγγελία για εκπαιδευτικό που αρνήθηκε να το κάνει. Το αντίθετο μάλιστα, ενημερώνουν γονείς και μαθητές για την σπουδαιότητα του. Κατά την διάρκεια μάλιστα της πανδημίας ως τώρα βοηθήσαν πάρα πολύ γι’ αυτόν τον σκοπό».

Ολυμπιακός: Μετά τον Τσιμίκα το… χάος!

Exit mobile version