ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζήνα Κουτσελίνη: «Πλυντήριο» των κακοποιητών σε ζωντανή μετάδοση

Η Ζήνα Κουτσελίνη «ξέπλυνε» τον «νταή» φίλο της, Απόστολο Λύτρα και έστειλε σήμα ότι οι καριέρες αξίζουν περισσότερο από τα ματωμένα πρόσωπα

Η Ζήνα Κουτσελίνη «ξέπλυνε» τον «νταή» φίλο της, Απόστολο Λύτρα και έστειλε σήμα ότι οι καριέρες αξίζουν περισσότερο από τα ματωμένα πρόσωπα.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όταν μια γυναίκα κακοποιείται βάναυσα από έναν άντρα, το χειρότερο που μπορείς να ακούσεις είναι να ξεπλένει το έγκλημα μια άλλη γυναίκα. Στην περίπτωση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, το «πλυντήριο» της κακοποίησης ήταν η Ζήνα Κουτσελίνη.

Η γνωστή παρουσιάστρια στη χθεσινή εκπομπή της όχι μόνο υποστήριξε προκλητικά την «καριέρα» του Λύτρα που «πλήττεται», αλλά έγινε και έξω φρενών με τους συνεργάτες που της έλεγαν ότι δε νοείται να μας ενδιαφέρει η καριέρα του Λύτρα, τη στιγμή που μιλάμε για έναν κακοποιητή.

Απευθυνόμενη στο πάνελ της εκπομπής, η Ζήνα Κουτσελίνη ρώτησε: «Εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της, πλήττεται;». Και όλοι έμειναν… κάγκελο με αυτό που άκουσαν.

Τέτοια υποστήριξη στον «νταή» Απόστολο Λύτρα, ούτε ο… δικηγόρος του δεν θα παρείχε. Προφανώς γιατί η Ζήνα καλούσε συχνά τον γνωστό ποινικολόγο σε ζωντανές συνδέσεις στην εκπομπή της και είχε άριστες σχέσεις μαζί του. Τη στιγμή δηλαδή που μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, η Ζήνα ανησυχούσε πώς να προστατέψει επικοινωνιακά το «μαγαζάκι» της. Και επιχείρησε να το προστατέψει, ξεπλένοντας την άνανδρη πράξη του Λύτρα. Το είπε ξεκάθαρα άλλωστε: «εμένα με νοιάζει η καριέρα του Λύτρα; Ή με νοιάζει η δική μου;». Υπονοώντας ότι αγωνιούσε μην κολλήσει στην εκπομπή της η «ρετσινιά» της πράξης του Λύτρα, διότι τον στήριζε και τον αποθέωνε.

Εκεί ξεκινούν οι μεγάλες κατρακύλες. Όταν βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον, πάνω από το συμφέρον ενός θύματος. Η Ζήνα Κουτσελίνη πήγε να σώσει το image της εκπομπής της και με τα άθλια σχόλια που έκανε, πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε να αποφύγει. Να στιγματιστεί δηλαδή ως υποστηρίκτρια του κακοποιητή. Άλλωστε ο Απόστολος Λύτρας ήταν φίλος της.

Στα social media από χθες έχει εκραγεί ένα ηφαίστειο οργής για το τηλε – πλυντήριο της Κουτσελίνη. Και δεν ενόχλησαν μόνο τα λόγια της, αλλά και ο προκλητικός τρόπος της προς τους δύο συνεργάτες που προσπαθούσαν να της βάλουν μυαλό. Μόλις της είπαν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για «καριέρες», έγινε πυρ και μανία. Φώναζε, τους έλεγε λαϊκιστές, τους έλεγε ότι «δεν μπορούν να ξέρουν τι συμβαίνει σε ένα σπίτι» (άλλο ξέπλυμα και αυτό) και έφτασε να βραχνιάσει από τα… γκαρίσματα.

Προκλητική και αναίσθητη, από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία. Στη γλώσσα της τηλεοπτικής πιάτσας (και όχι μόνο), μια τέτοια παρουσιάστρια χαρακτηρίζεται ως «killer». Δεν διστάζει να «εκτελέσει» εν ψυχρώ το σωστό και το δίκαιο, για χατίρι της θεαματικότητας. Γίνεται πλυντήριο σε ζωντανή μετάδοση. Και με τον ελεεινό τρόπο της η Κουτσελίνη δίδαξε σε όλες τις γυναίκες που κακοποιούνται ότι πρέπει να το «βουλώσουν» για να μη χαλάσουν την καριέρα του τέρατος που έχουν δίπλα τους. Σε μια εκπομπή που υποτίθεται φτιάχτηκε για να περνά χρήσιμα κοινωνικά μηνύματα.

Τον πραγματικό πρόστυχο λαϊκισμό τον έκανε η Ζήνα. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν η καριέρα η δική της και των… φίλων της. Σήμερα επιχείρησε ανεπιτυχώς να τα «γυρίσει», μετά την κατακραυγή στα social, λέγοντας ότι «απομόνωσαν μια φράση της για να την επικηρύξουν», ότι δεν… πρόλαβε να ολοκληρώσει τη σκέψη της (ενώ ούρλιαζε και σκέπαζε τις φωνές όλων) και ότι και η ίδια είναι παιδί κακοποιητικής σχέσης. Εντάξει, μας… έπεισες κυρία Ζήνα. Η κατρακύλα συνεχίζεται…

Exit mobile version