ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι ότι η Ρωσία θα αφήσει τη Μ. Βρετανία χωρίς ίντερνετ

Το ερευνητικό Γιάνταρ βρίσκεται σε σημείο που δεν παραβιάζει καμία αρχή από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά εκφράζονται φόβοι από τη Μ. Βρετανία, ότι ο λόγος ύπαρξης του μπορεί να είναι πιο... ύποπτος

Φόβοι ότι η Ρωσία θα αφήσει τη Μ. Βρετανία χωρίς ίντερνετ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Βόλτες που εγείρουν… προβληματισμό στους Βρετανούς κάνει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το ερευνητικό πλοίο, Γιάνταρ από τη Ρωσία, στα ανοιχτά της Ιρλανδίας.

Το Γιάνταρ, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι βρίσκεται σε σημείο που δεν παραβιάζει καμία αρχή από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά εκφράζονται φόβοι από τη Μ. Βρετανία, ότι ο λόγος ύπαρξης του πλοίου στο εν λόγω σημείο μπορεί να είναι πιο… ύποπτος.

Το ρωσικό πλοιό βρίσκεται εντός ορίων οικονομικής ζώνης, αλλά εκτός των εθνικών υδάτων της Ιρλανδίας, κάτι που δεν συνιστά παραβίαση. Αυτό που προκαλεί ανησυχία στην Αγγλία είναι ότι ακριβώς από… κάτω, στο βυθό, περνούν καλώδια Internet, τα οποία τροφοδοτούν περίπου 70 χώρες με data. 

Οι ιρλανδικές ακταιωροί δεν είναι καταλλήλως εφοδιασμένες για τακτικούς ελέγχους, ενώ η ανυπαρξία σόναρ και στρατιωτικών ραντάρ δίνει στη Ρωσία την ευκαιρία να κινηθεί υπό άκρα μυστικότητα και να επηρεάσει, αν θέλει το δίκτυο Ίντερνετ. 

Αυτό που υποστηρίζεται ότι μπορούν να κάνουν, είναι να στείλουν βαθυσκάφη, εκεί που βρίσκονται τα καλώδια Internet και να επηρεάσουν το σήμα τους, είτε κόβοντάς τα, είτε μετατοπίζοντάς τα.

Μιλάμε για καλώδια, όπου αν κάποια από αυτά κοπούν, τότε αυτομάτως επηρεάζεται το 70% των δεδομένων σε περίπου εβδομήντα χώρες, μεταξύ αυτών της Μ. Βρετανίας, αλλά και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Δείτε το δίκτυο από τα καλώδια που μεταφέρουν data σε Αμερική, Ευρώπη, αλλά και στις υπόλοιπες Ηπείρους:

Επί του ζητήματος ρωτήθηκαν Άγγλοι αναλυτές, οι οποίοι σημείωσαν πως «οι Ρώσοι ονομάζουν την επιχείρηση ως ωκεανογραφική έρευνα, αλλά η έρευνα που γίνεται δεν είναι ακριβώς το είδος που επικροτούμε και επιτρέπουμε».

Τα αντακλαστικά της Μ. Βρετανίας ήταν άμεσα και η ναυτική παρακολούθηση με περιπόλους αυξήθηκε αυτομάτως ώστε να ενισχυθεί η επίβλεψη στην επίμαχη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Αυτός είναι ο 32χρονος Έλληνας διερμηνέας που φυγαδεύτηκε για να σωθεί από τους Ταλιμπάν

Παναθηναϊκός: Λούντκβιστ και Τρόνσταντ, οι πιθανότητες και ο μεγάλος πόθος

Κιμ Κατράλ: Επιβεβαιώνει ότι είναι στα «μαχαίρια» με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Exit mobile version