Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και νυν Γραμματέας του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζεται στην Τουρκία.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι σχολίασαν το βιβλίο του «Παγκόσμιος μινώταυρος» κάνοντας αναφορά στη διπλή υπηκοότητα του (διαθέτει και Αυστραλιανή).
«Ο Βαρουφάκης συμμετέχει σε τρέχουσες συζητήσεις για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και είναι ο συγγραφέας του Παγκόσμιου Μινώταυρου. Είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικός σύμβουλος στη Valve Corporation», αναφέρει τουρκική σελίδα με βιβλία.
Δείτε παρακάτω:
Varoufakis Yunanistan-Avustralya
çifte vatandaşlığına sahiptir. Varoufakis, küresel ve Avrupa krizle ilgili güncel tartışmalara katılımcıdır ve Küresel Minotaur yazarıdır. Atina Üniversitesi’nde İktisat Teorisi Profesörü ve Valve Corporation’da özel bir danışmandır. pic.twitter.com/gYEYn9dJHt— İş Dünyası Kitapları (@IsKitaplari) December 2, 2021
Βαρουφάκης: «Παγκόσμιος μινώταυρος» – Υπόθεση
Τι έφταιξε τελικά; Η απληστία; Οι πολιτικοί; Οι τράπεζες; Εμείς οι ίδιοι; Πολλά έφταιξαν και δύσκολα κάποιος μπορεί να πείσει ότι δεν προσέθεσε κι εκείνος το λιθαράκι του στο οικοδόμημα της Κρίσης.
Όμως όλα αυτά είναι υποσημειώσεις σε ένα μεγαλοπρεπέστερο, σχεδόν μυθολογικό, δράμα. Ένα οικουμενικό έπος οι ρίζες του οποίου ξεκινούν στη Μεγάλη Ύφεση του 1929 προτού επεκταθούν στη δεκαετία του ’70.
Τότε ήταν που, όπως οι Αθηναίοι είχαν αναγκαστεί να τρέφουν με απαίσιους «φόρους υποτέλειας» το έγκλειστο στο Λαβύρινθο κτήνος, έτσι κι ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να χρηματοδοτεί τον αδηφάγο Παγκόσμιο Μινώταυρο – τα αμερικανικά ελλείμματα. Τώρα, από τα ερημωμένα μαγαζιά στους δρόμους των ελληνικών πόλεων μέχρι τις μεγαλεπήβολες συζητήσεις στα κέντρα της αμήχανης διεθνούς εξουσίας, όπου και να κοιτάξουμε, βλέπουμε τις επιπτώσεις του θανάσιμου τραυματισμού, εν έτει 2008, του Παγκόσμιου Μινώταυρου.
Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος αφηγείται τα πραγματικά αίτια που επέβαλαν την Κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα οποία, αν παραμείνουν κρυφά, ελαχιστοποιούν τις δυνατότητές μας ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Το βιβλίο μας καλεί να σκεφτόμαστε οικουμενικά ώστε να μπορούμε να κρίνουμε τα της πολιτείας μας, να δρούμε τοπικά, να βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε γύρω μας.