ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Καταγγελίες για ponzi scheme με γνωστούς Έλληνες!

Δύο πρόσωπα από την Ελλάδα, αρκετά γνωστοί στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή φέρονται να αποτελούν τους εγκεφάλους σε σκάνδαλο με εταιρία πυραμίδα στην Ινδία. Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας “The Times of India” πρόκειται για επενδυτικής εταιρεία. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Mateen Hafeez, πρόκειται για το πρώτο “Σχήμα Πόντσι” στην Ινδία, που έχει στηθεί από ξένους, εν...

Ινδία: Καταγγελίες για ponzi scheme με γνωστούς Έλληνες!
Ινδία: Καταγγελίες για ponzi scheme με γνωστούς Έλληνες!
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δύο πρόσωπα από την Ελλάδα, αρκετά γνωστοί στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή φέρονται να αποτελούν τους εγκεφάλους σε σκάνδαλο με εταιρία πυραμίδα στην Ινδία. Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας “The Times of India” πρόκειται για επενδυτικής εταιρεία.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Mateen Hafeez, πρόκειται για το πρώτο “Σχήμα Πόντσι” στην Ινδία, που έχει στηθεί από ξένους, εν προκειμένω Έλληνες, έχοντας έδρα στον Maker Tower, τον ουρανοξύστη που βρίσκεται στο δημοφιλέστερο επιχειρηματικό κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας Cuffe Parade.

Οι δύο Έλληνες, πίσω από την εταιρεία, είναι ο Ν.Κ. και η Κ.Κ. (το Capital.gr δεν δημοσιεύει τα ονόματά τους, τηρώντας τους κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων), όπως προκύπτει από το ινδικό εμπορικό μητρώο. Ο πρώτος έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο του τουρισμού, που οδηγήθηκε σε αιφνίδιο λουκέτο, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Η Κ.Κ. είναι δικηγόρος Αθηνών, έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος του δ.σ. της πτωχευμένης εταιρείας, με το “ντουέτο”, όπως τους αποκαλεί η Times of India, να έχει, πρόσφατα, απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός σε εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στο Ψυχικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ν.Κ. και η Κ.Κ. υπέγραψαν μία από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις – δημοσιευμένη στο ινδικό ΓΕΜΗ- για ορισμό διευθυντή στην Drego Consultants, ύστερα από γενική συνέλευση, που έλαβε χώρα στην οδό Λυκαβηττού στην Αθήνα.

Tο Σχήμα Πόντσι

Τον Ιανουάριο του 2018, οι δύο Έλληνες μετέβησαν στη Βομβάη, ίδρυσαν την εταιρεία Drego Consultants Pvt Ltd, που εμφανίζεται να μην διαθέτει ξεκάθαρο σκοπό λειτουργίας και διόρισαν τρεις Ινδούς διευθυντές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο επικεφαλής της Drego, ζήτησαν από έναν από τους διευθυντές, τον Devendra Singh Kushwaha να μεταφέρει, εκτός Ινδίας, κεφάλαια άνω των 50.000 ευρώ, που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από την, έως σήμερα, δραστηριότητά της. Με βάση τα δεδομένα δυτικών χωρών, πρόκειται για χαμηλό ποσό, αλλά, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο βασικός μηνιαίος μισθός στην Ινδία ενδέχεται να μην ξεπερνάει τα 150 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι 50.000 ευρώ αποτελούν μία ιδιαίτερα υπολογίσιμη ποσότητα χρημάτων για τη δεύτερη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, χώρα σε πληθυσμό.

Ως αποτέλεσμα, η εντολή των Ν.Κ. και Κ.Κ. για μεταφορά των κεφαλαίων σε λογαριασμούς της αλλοδαπής, οδήγησε τον Kushwaha, που έχει λαμβάνειν δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών, να υποβάλει, στην ινδική Αστυνομία, καταγγελία για συνωμοσία και εξαπάτηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο δημοσίευμα στέλεχος της Αστυνομίας, οι επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος, μέσω της επωνυμίας Global Inter Gold προσπαθούσαν να προσελκύσουν επενδυτές, υποσχόμενοι κέρδη. Εάν, δηλαδή, ένας επενδυτής τοποθετούσε στην εταιρεία 400 ευρώ και έφερνε δύο ακόμη επενδυτές, θα κέρδιζε 500 ευρώ”.

Μάλιστα, οι ύποπτοι, όπως χαρακτηρίζει τους Ν.Κ. και Κ.Κ. το δημοσίευμα, διοργάνωσαν, φέτος, διήμερο σεμινάριο στο Νέο Δελχί, με στόχο να προσελκύσουν επενδυτές.

“Η εταιρεία διαθέτει κανάλι στο YouTube, μέσω του οποίου οι εκπρόσωποί της παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να συνεργαστούν οι ενδιαφερόμενοι μαζί τους, ώστε να αποκομίσουν κέρδος. Εξετάζουμε όλα τα βίντεο που βρίσκονται στο διαδίκτυο, τα οποία και θα συμπεριλάβουμε στην αναφορά που ετοιμάζουμε” σημειώνει ο αστυνομικός του οποίου δηλώσεις φιλοξενούνται στο δημοσίευμα.

Οι ινδικές Αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζουν ανησυχίες για το εάν η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει, προς ίδιον όφελος, τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των επενδυτών, ενώ τις έρευνες συνδράμει και η τοπική υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version