ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Πείραμα: Νεαρός έμεινε ξύπνιος 264 ώρες και αυτό που συνέβη όταν πήγε να κοιμηθεί ήταν απίστευτο (vid)

Η παρουσίαση του πειράματος ενός νεαρού που κατάφερε να μείνει ξύπνιος 264 ώρες και να μπει στο ρεκόρ Γκίνες.
ΗΠΑ – Πείραμα: Νεαρός έμεινε ξύπνιος 264 ώρες και αυτό που συνέβη όταν πήγε να κοιμηθεί ήταν απίστευτο (vid)

ΗΠΑ: Η παρουσίαση του πειράματος ενός νεαρού που κατάφερε να μείνει ξύπνιος 264 ώρες και να μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

ΗΠΑ: Πόσες ώρες μπορεί να μείνει άραγε κάποιος ξύπνιος; Το ρεκόρ αυτό ανήκει στον Randy Gardner που κατάφερε να μείνει 264 ολόκληρες ώρες ξύπνιος, σε ένα πείραμα που έγινε το 1964 και παρουσιάστηκε από το Be Amazed, αφού το αποτέλεσμα ήταν… τρομακτικό.

Συγκεκριμένα, οι δύο συμμαθητές Randy Gardner και Bruce McAllister, προχώρησαν στο εν λόγω πείραμα, με τον πρώτο να είναι αυτός που κατάφερε να μείνει άγρυπνος μπαίνοντας μάλιστα και στα ρεκόρ Γκίνες.

Ο 74χρονος πλέον ανέλυσε την ιστορία του, όταν ήταν 17 ετών, με τον ίδιο να κάνει τη συγκεκριμένη δοκιμασία μετά από… κλήρωση μεταξύ των δύο.

Μετά από δύο ημέρες χωρίς ύπνο, είχε αξιοσημείωτες παρενέργειες, μπέρδευε τα λόγια του και δυσκολευόταν να εστιάσει το βλέμμα του.

Ο McAllister προσπάθησε να μείνει ξύπνιος για να επιβλέπει τον συμμαθητή του, χωρίς όμως να το καταφέρει και έτσι κλήθηκε και ένα ακόμα άτομο.

Την τρίτη μέρα άρχισε να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. Δεν μπορούσε καθόλου να συγκεντρωθεί και είχε ακραίες αλλαγές στη διάθεσή του.

Επιπλέον, την επόμενη ημέρα άρχισε να έχει ψευδαισθήσεις. Ο Gardner έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ και το πιο εντυπωσιακό ήταν αυτό που συνέβη αφού ολοκληρώθηκε το πείραμα.

Τι ήταν αυτό; Όταν πήγε για ύπνο, δεν μπορούσε να κοιμηθεί!

Πρώτα έκανε συνέντευξη Τύπου για αυτή την εμπειρία και στη συνέχεια εισήχθη στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προχώρησαν σε εξέταση και μελέτη του εγκεφάλου του.

Στη συνέχεια κοιμήθηκε και ξύπνησε μετά από 14 ώρες και διαπίστωσε κάτι επίσης τρομερό. Ένιωθε πολύ καλά και δεν είχε καμία απολύτως παρενέργεια.

«Όλα ήταν μια χαρά. Παράξενο δεν είναι;» έλεγε τη στιγμή που αναφερόταν στην… ιστορία του.

Όλα αυτά τα αναλύει σε ένα εκπληκτικό βίντεο που δίνει μάλιστα διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το εν λόγω πείραμα.

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Η μητέρα του Εργκίν Αταμάν, Γκιουλτέν Αταμάν, κηδεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία συγγενών και φίλων.

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος