ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έρχεται ρινικό σπρέι με νανο-παγίδες κατά του ιού

Μια νέα υποψήφια θεραπεία για τον Κορονοϊό ανέπτυξαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Κορονοϊός
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός: Μια νέα υποψήφια θεραπεία για τον Κορονοϊό ανέπτυξαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Κορονοϊός: 2155 ήταν τα κρούσματα του Κορονοϊου χθες στην Ελλάδα. Για την αντιμετώπιση του ιού όμως φαίνεται πως προέκυψε νέα υποψήφια θεραπεία από Ερευνητές της Σχολής Μοριακής Μηχανικής Pritzker στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά γι’ αυτή: Πρόκειται για νανοσωματίδια που έχουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν τα αντίστοιχα του ιού που βρίσκονται στο σώμα και στην συνέχεια με την δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ανθρώπου τα εξολοθρεύουν.

Αυτές οι «νανο-παγίδες» έχουν επίσης την ικανότητα να μιμούνται τα κύτταρα που θέλει να μολύνει ο ιός. Με το που πέσουν πάνω στις παγίδες, τον αποσπούν από τον υπόλοιπο οργανισμό και τον εξολοθρεύουν με την δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενή.

Η θεραπεία έχει στόχο να μπορεί να θεραπεύσει όλες τις παραλλαγές του ιού αλλά ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Ωστόσο οι ερευνητές εκτιμούν πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή ρινικού σπρέι.

Χαρακτηριστικά τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Γιουν Χουάνγκ του οποίου το εργαστήριο ηγήθηκε της μελέτης: «Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία η ερευνητική ομάδα μας αναπτύσσει αυτή τη νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του Κορονοϊού, έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές για να αποδείξουμε πως οι νανο-παγίδες λειτουργουν και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυναμική τους».

Τα νανοσωματίδια της ομάδας από το Σικάγο που είναι φτιαγμένα από πολυμερή και φωσφολιπίδια έχουν διάμετρο περίπου 500 νανομέτρων – πολύ μικρότερη από εκείνη ενός κυττάρου. Αυτό τους χαρίζει την ικανότητα να φθάνουν σε πολλά δυσπρόσιτα σημεία εντός του ανθρώπινου σώματος και να παγιδεύουν αποτελεσματικά τον ιό.

Οι ερευνητές δοκίμασαν την ασφάλεια του συστήματος που ανέπτυξαν σε ένα μοντέλο ποντικού και όπως είδαν δεν εμφανίστηκε τοξικότητα.

Στην συνέχεια έπραξαν το ίδιο σε έναν ψευδοϊό – ένα αβλαβές μοντέλο ιού που δεν πολλαπλασιάζεται και σε κύτταρα των πνευμόνων των ανθρώπων και είδαν πως μπορεί να θεραπεύσει πλήρως την λοίμωξη.

Μπουλς – Μπακς 98-108: «Αέρας» από το Σικάγο και χωρίς τον Greek Freak (vid)

Μεγάλο Σάββατο: To ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ

Exit mobile version