Δεν είναι μόνο ο περιορισμός στις εξόδους από το σπίτι. Κάθε κράτος έχει και διαφορετικά μέτρα που επιβάλλει στους πολίτες του.
Ο κορονοϊός φαίνεται πως έχει βαλθεί να αλλάξει πολλές από τις συνήθειές μας και το Βέλγιο αποτελεί τρανό παράδειγμα. Υπήρχε κάποιος που δεν έτρωγε συχνά τηγανητές πατάτες; Πλέον πρέπει να τις εντάξει στη διατροφή του δύο φορές την εβδομάδα.
Ποιος είναι ο λόγος; Ο κορονοϊός με την όλη κατάσταση που επικρατεί επηρεάζει και την αξία πολλών προϊόντων. Στη συγκεκριμένη χώρα περισσότεροι από 750.000 τόνοι πατάτας κινδυνεύουν να πεταχτούν γιατί η ζήτηση έχει πέσει!
Ο γενικός γραμματέας της βελγικής βιομηχανίας Belgapom δήλωσε στο CNBC ότι περίπου 750 τόνοι πατάτας κινδυνεύουν να πεταχτούν εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης στον τομέα της κατεψυγμένης πατάτας, ο οποίος στο Βέλγιο αντιπροσωπεύει το 75% της επεξεργασίας πατάτας. Κύριο ρόλο στη μείωση της ζήτησης έχει παίξει το λουκέτο στα εστιατόρια.
«Συνεργαζόμαστε με τα σούπερ μάρκετ για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ζητώντας από τους Βέλγους να τρώνε πατάτες, ειδικά κατεψυγμένες, δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τη σπατάλη τροφίμων, γιατί κάθε χαμένη πατάτα είναι απώλεια», δήλωσε ο Ρομάν Κουλς.
Τέλος, το υπόλοιπο 25% της βιομηχανίας, το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή φρέσκιας πατάτας και προϊόντων σνακ, πηγαίνει πολύ καλά, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν σπίτια τους.