Κορονοϊός: Παλιό φάρμακο καταπολέμησε τον ιό σε δοκιμές στην Γαλλία!
Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλτ στη Γαλλία ανακάλυψε πως η ουσία υδροξυχλωροκίνη βελτιώνει τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star η επίδραση του φαρμάκου είναι εμφανής. «Βλέπετε πάνω τους θετικούς φορείς που δεν έλαβαν «Υδροξυχλωροκίνη”..σε έξι μέρες παρέμεναν φορείς. Ενώ όταν δίνεται Plaquenil (Υδροξυχλωροκίνη) σε έξι μέρες...Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλτ στη Γαλλία ανακάλυψε πως η ουσία υδροξυχλωροκίνη βελτιώνει τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star η επίδραση του φαρμάκου είναι εμφανής.
«Βλέπετε πάνω τους θετικούς φορείς που δεν έλαβαν «Υδροξυχλωροκίνη”..σε έξι μέρες παρέμεναν φορείς. Ενώ όταν δίνεται Plaquenil (Υδροξυχλωροκίνη) σε έξι μέρες μόνο το 25% παραμένουν φορείς» εξηγεί ο Ντιντιέ Ραούλτ, Καθηγητής Ιατρικής Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.
Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που σχεδόν πριν από 70 χρόνια νίκησε την ελονοσία. Τις τελευταίες εβδομάδες η ουσία αυτή θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορονοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Τι φόρεσε για μάσκα και πήγε στη λαϊκή (vid)
Θετικές οι πρώτες δοκιμές
Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης, μόλις 600 milligram ημερησίως επί έξι μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και μίλησε για αυτά στο κεντρικό δελτίο του Star, στενός συνεργάτης του καθηγητή Ραούλτ.
«Είχαμε τα αποτελέσματα στις πρώτες έξι μέρες ,οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ του ιού. Οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί» εξηγεί ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας, Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ.
Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα. Τώρα οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωρικίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.