Lucy Wills: Αφιερωμένη στο Google Doodle
Στην Βρετανίδα αιματολόγο Lucy Wills που γεννήθηκε σαν σήμερα, 10 Μαΐου του 1888 είναι αφιερωμένο το Google Doodle της Παρασκευής.Στην Βρετανίδα αιματολόγο Lucy Wills που γεννήθηκε σαν σήμερα, 10 Μαΐου του 1888 είναι αφιερωμένο το Google Doodle της Παρασκευής.
Φοίτησε στο κολέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες, που ασχολούνταν με επιστήμη και μαθηματικά.
Συνέβαλε με το ερευνητικό της έργο στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας.
Παράλληλα, άλλαξε το πρόσωπο της προληπτικής προγεννητικής φροντίδας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Wills ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει μια σοβαρή μορφή αναιμίας.
Αυτή έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη και ήταν απειλητική για τη ζωή τους.
Η αιματολόγος πίστευε ότι η αιτία της επικίνδυνης αναιμίας ήταν η κακή διατροφή.
Έτσι, πραγματοποίησε ένα πείραμα που πρόσφερε αργότερα πολλά στην επιστήμη.
Η Wills τάισε έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε.
Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα «Factor Wills».
Αργότερα, οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν τη σημασία πρόσληψης φολικού οξέως από τις εγκύους και πλέον συνίσταται στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Η παρατήρηση αυτή οδήγησε στον εντοπισμό της υπεύθυνης ουσίας για όλα αυτά.
Αυτή δεν ήταν άλλη από το φολικό ή φυλλικό οξύ, το οποίο άλλαξε την προγεννητική φροντίδα σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τις τελευταίες δεκαετίες συνιστάται σε όλες τις εγκύους.
Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα «Factor Wills».
Το 1911 κατάφερε να αποφοιτήσει πρώτη στη Βοτανολογία και τη Γεωλογία από το Newnham College του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Πρόκειται για άλλο ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που πρωτοπορούσαν στην εκπαίδευση των γυναικών, με βάση το πρότυπο της Ιατρικής Σχολής στο Λονδίνο, την πρώτη βρετανική ιατρική σχολή για τις γυναίκες.