ΚΟΣΜΟΣ

Ο κόσμος μπροστά στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας!

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς κανένα σημάδι επιβράδυνσης, μολύνοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ενώ αρκετές είναι οι χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που επαναφέρουν υγειονομικά μέτρα για να καταφέρουν να συγκρατήσουν την περαιτέρω διασπορά. Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έγιναν από τις προηγούμενες ημέρες η περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων...
Ο κόσμος μπροστά στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας!

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς κανένα σημάδι επιβράδυνσης, μολύνοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ενώ αρκετές είναι οι χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που επαναφέρουν υγειονομικά μέτρα για να καταφέρουν να συγκρατήσουν την περαιτέρω διασπορά.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έγιναν από τις προηγούμενες ημέρες η περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, ωστόσο η Ευρώπη, η οποία πέρασε τα πολύ δύσκολα το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, δείχνει να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η Βόρεια Αμερική αν και έδειξε σε κάποια φάση, σημάδια αποκλιμάκωσης, συνεχίζει να «γράφει» καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα. Συγκεντρωτικά, λοιπόν, από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα σε όλη την υφήλιο, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου από την έναρξη της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα – Οι επιστήμονες θέλουν μάσκα παντού

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει μολύνει 16.323.558 ανθρώπους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου το βράδυ της Δευτέρας και σε αυτό το πλαίσιο «χαρακτηρίζεται εύκολα η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, συμπληρώνοντας πως απομένει ακόμα μακρύς δρόμος που πρέπει να διανύσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Πέρα από τα κρούσματα, η πανδημία του νέου κορονοϊού, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 650.011 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από το βράδυ της Δευτέρας.

Πώς «απαντούν» οι χώρες

Μπροστά στην ανησυχία που προκαλεί η ευρεία διασπορά του ιού, οι χώρες στην Ευρώπη επαναφέρουν μέτρα ή λαμβάνουν νέα, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημόσιες δομές υγείας, στον βαθμό που αυτό έγινε το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου.

Έτσι, στο Βέλγιο, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε σύγκριση με τον πληθυσμό της (85 ανά 100.000 κατοίκους), η κυβέρνηση επέβαλε νέα μέτρα: από την Τετάρτη και για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, οι Βέλγοι θα μπορούν να συναναστρέφονται μέχρι 5 ανθρώπους (δεν περιλαμβάνονται παιδιά κάτω των 12 ετών). Σε εκδηλώσεις σε κλειστό χώρο μπορούν να μετέχουν μέχρι 100 άνθρωποι και σε ανοιχτό χώρο μόνο 200 (από 400 μέχρι σήμερα).

Στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ανακοίνωσε ότι θα καταστούν υποχρεωτικά τα διαγνωστικά τεστ για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου».

Το Λονδίνο αποφάσισε να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Ισπανία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι «ασφαλής».

Στη Γαλλία ανακοινώθηκε σήμερα ότι μέσα σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 2.551 νέα κρούσματα, δηλαδή περίπου 850 την ημέρα, ενώ στις αρχές του μήνα ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων ήταν 677. Εν μέσω των θερινών διακοπών, ανησυχώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, οι αρχές της πόλης Κιμπερόν, στον Ατλαντικό, αποφάσισαν να κλείσουν τη νύχτα οι χώροι όπου μπορεί να συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος, όπως οι παραλίες, τα πάρκα και οι δημόσιοι κήποι. Άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, όπως η Λα Ροσέλ, επιβάλλουν τη χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, στις πιο πολυσύχναστες συνοικίες.

Στη Βουλγαρία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε απόψε ότι θα επιτρέπεται από αύριο, 28 Ιουλίου, η είσοδος τουριστών από τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο, τη Μολδαβία, το Ισραήλ και το Κουβέιτ, αρκεί να έχουν κάνει τεστ για Covid-19 και να έχουν βρεθεί αρνητικοί. Τα τεστ πρέπει να έχουν γίνει έως και 72 ώρες πριν από την άφιξη των επισκεπτών στη χώρα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους τουρίστες από την Ουκρανία, από τις 20 Ιουλίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο κόσμος μπροστά στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.