ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έκτακτες ανακοινώσεις για εκκενώσεις – Φόβοι για νέα Μπούτσα

Φόβοι για αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία
Ουκρανία: Έκτακτες ανακοινώσεις για εκκενώσεις – Φόβοι για νέα Μπούτσα

Ουκρανία: Εφιαλτικές στιγμές για τον άμαχο πληθυσμό, αφού οι τοπικές αρχές φοβούνται ότι η Ρωσία θα προβεί σε μαζική επίθεση στο Ντονμπάς.

Το Κίεβο κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής πλευράς της χώρας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Ιρίνα Βερέστσουκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στο Telegram, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η εκκένωση πρέπει να γίνει «τώρα» γιατί διαφορετικά οι κάτοικοι θα διατρέξουν «θανάσιμο κίνδυνο».

Η Δύση προσπαθεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Κι όλα αυτά ενώ η Μόσχα ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό ζήτημα, δεν προχωρούν με την ταχύτητα που θα ήθελε.

Παράλληλα, η χώρα κατηγόρησε για πολλοστή φορά τη Δύση, ως προς τη διαχείριση του θέματος.

«Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Η εργασιακή διαδικασία προχωρά, αλλά πηγαίνει πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε».

Αυτά είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

Παράλληλα, η χώρα υποστηρίζει ότι η Δύση προσπαθεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, πυροδοτώντας μια «υστερία» σχετικά με πληροφορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, μετά την αποχώρησή τους από την περιοχή του Κιέβου.

Στον αντίποδα, το Κίεβο υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην πόλη Μπούτσα.

Παράλληλα, η Ευρώπη παραμένει ενωμένη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αν και κάποιες χώρες… υπέκυψαν στα ρούβλια για το φυσικό αέριο:

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Η διεθνής αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά την έκτακτη οδηγία της EASA που καθηλώνει χιλιάδες Airbus A320 λόγω προβλήματος στο σύστημα ελέγχου πτήσης οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Νέο άλμα στη διαστημική τεχνολογία από την Κίνα. Αποκαλύφθηκε σύστημα λέιζερ 26 MW για δορυφόρους, με στόχο τον έλεγχο ισχύος και ακρίβειας σε επίπεδο χιλιοστού.

Κόσμος
Κόσμος: Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει την άρση κυρώσεων για ρωσικό πετρέλαιο προς την Ουγγαρία, επικαλούμενος ενεργειακές δυσκολίες του Βίκτορ Όρμπαν.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι ετοιμάζεται για μεταγραφή στο MLB με διαδικασία posting και ενδιαφέρον από ομάδες όπως οι Mets και Mariners.

Κόσμος
Κόσμος: Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, επενδύσεις σε bitcoin και συνεργασία με το Crypto.com που αλλάζει το μοντέλο της Truth Social.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν δοκιμαστικά πύραυλο Minuteman III από την Καλιφόρνια. Ο πύραυλος διένυσε 6.760 χλμ. και κατέπεσε κοντά στις Νήσους Μάρσαλ, μετά από προειδοποίηση προς τη Ρωσία.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει αν οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν νόμιμοι, με το επίδικο να αφορά το εύρος των εξουσιών του Αμερικανού προέδρου και τις συνέπειες για την οικονομία και το εμπόριο.

Κόσμος
Κόσμος: Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Ατζέντης συνελήφθη στο Λονδίνο επειδή απείλησε με όπλο ποδοσφαιριστή της Premier League. Ο 31χρονος κατηγορείται για εκβιασμό και κατοχή όπλου.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ προς Λονδίνο, αμέσως μετά τον εντός έδρας αγώνα της Φόρεστ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κόσμος