ΚΟΣΜΟΣ

Πύραυλοι «Ποσειδών»: «Θρίλερ» ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία!

Πύραυλοι «Ποσειδών»: Η Ουκρανία εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες στη Ρωσία για βιομηχανική κατασκοπεία, ενώ η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε

Πύραυλοι «Ποσειδών»
Πύραυλοι «Ποσειδών»
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πύραυλοι «Ποσειδών»: Νέο σίριαλ κατασκοπείας ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, αφού ουκρανικές και ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν την υποκλοπή των σχεδιαγραμμάτων του ουκρανικού πυραύλου «Ποσειδών», αλλά και άλλων αμυντικών επιτευγμάτων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Πύραυλοι «Ποσειδών»: Η Ουκρανία εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες στη Ρωσία για βιομηχανική κατασκοπεία, ενώ η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σχετικά:

«Μια ολόκληρη ομάδα πρακτόρων φέρεται να προσπάθησε να κλέψει και να μεταφέρει στη Ρωσία τα μυστικά σχέδια των αμυντικών επιτευγμάτων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων του νέου πυραυλικού συστήματος Ποσειδών».

Σύμφωνα με την έκθεση της SBU, έχει εντοπιστεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός πρακτόρων που εργάζονται υπέρ της Ρωσίας, σε τέσσερα διαφορετικά δίκτυα πληροφοριών, καθώς έχουμε τις συλλήψεις 11 πρακτόρων των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών.

Όλοι αυτοί προσπάθησαν να μεταφέρουν όλες τις πιο προηγμένες εξελίξεις του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Όσον αφορά το πυραυλικό σύστημα του Ποσειδών, ουκρανική πηγή ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα έγγραφα σχετικά με τον πύραυλο θα έπρεπε να έχουν ήδη φτάσει στη Ρωσία μέσω της περιοχής του Λούχανσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά υποβρύχια: Ναρκοθετούν το Καστελόριζο και την Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι;

Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για βιομηχανική κατασκοπεία. Ρώσοι ειδικοί δηλώνουν ότι εξεπλάγησαν από την ανακοίνωση των Ουκρανών.

«Για ποια είδους βιομηχανική κατασκοπεία μπορούμε να μιλήσουμε αφού ο ουκρανικός πύραυλος Ποσειδών είναι μια εξέλιξη από τη σοβιετική εποχή; Μετά την κατάρρευση της Ένωσης, υπογράφηκε Ρωσο-Ουκρανική συμφωνία για την αμοιβαία διατήρηση των στρατιωτικών μυστικών και τον συντονισμό των ενεργειών σχετικά με την στρατιωτική ανάπτυξη.

Οι αρχές του Κιέβου όμως αποχώρησαν απλώς από αυτήν τη συμφωνία. Αρκετά μοντέλα αυτού του πυραύλου υπήρχαν στην Ουκρανία από την εποχή της ΕΣΣΔ. Και αυτή είναι μια άλλη ερώτηση, ποιος έκλεψε από ποιον», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Oleg Zheltonozhko.

Εδώ υπεισέρχεται όμως ο παράγοντας Τουρκία και η πρόσφατη ουκρανο-τουρκική αμυντική συμφωνία τις οποίας οι πτυχές είναι άγνωστες στην Μόσχα, η οποία ανησυχεί.

Η αλήθεια είναι ότι η τουρκο-ουκρανική αμυντική συμμαχία έχει προκαλέσει μεγάλη οργή και περιγράφεται πλέον με τα μελανότερα χρώματα στο Κρεμλίνο, αφού ουσιαστικά θα παραδώσει κρίσιμη πυραυλική τεχνολογία στην Άγκυρα που ονειρεύεται «πυρηνικό οπλοστάσιο», ενώ είναι πιθανό με τουρκικά χρήματα, οι Ουκρανοί να παράγουν βαλλιστικούς πυραύλους που θα απειλήσουν το Ντονένσκ αλλά και ρωσικό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Τουρκία δημιουργεί έναν νέο πύραυλο Κρουζ, παρόμοιο σε χαρακτηριστικά με τον αμερικανικό Tomahawk. Η νέα είδηση σε αυτήν την μυστική συμφωνία Κιέβου-Άγκυρας, είναι το ότι η Ουκρανία θα παράσχει κινητήρες για αυτόν τον πύραυλο και θα «πληρωθεί» με τουρκικά drone.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί η Ρωσία να ενισχύσει επιπλέον την αεράμυνα της εάν πιθανόν εκατοντάδες Ουκρανο-Τουρκικοί πύραυλοι «Ποσειδών» πανομοιότυποι με τους «Tomahawk» τοποθετηθούν στο γειτονικό έδαφος.

Ο Neptune, είναι ένας πύραυλος κατά στόχων επιφανείας που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ουκρανία με εμβέλεια 280 χλμ. κάτι που το καθιστά απειλή για τα ρωσικά πολεμικά σκάφη και το Στόλο της Μαύρης θάλασσας.

Μήπως λοιπόν, το «μπουκάρισμα» των Ρώσων κατασκόπων είχε σχέση με αυτήν καθ’ αυτήν την τουρκο-ουκρανική συμφωνία και την σχετική λίστα των κοινών σχεδίων για βαλλιστικούς πυραύλους, η οποία ενοχλεί την Μόσχα;

Η πάσα αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κρίσιμα προϊόντα της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας, τα οποία οι Τούρκοι δεν τολμούν να ζητήσουν από την Μόσχα λόγω ΗΠΑ, αλλά τα θέλουν από τους Ουκρανούς που κάνουν ζημιά στην ρωσική βιομηχανία κατά την ρωσική εκδοχή.

Ίσως το παιχνίδι να αφορά ακόμα πιο σοβαρά ζητήματα, όπως την χορήγηση όπλων σε Τάταρους για παράδειγμα στην Κριμαία, με στόχο να ξεκινήσουν αντάρτικο κατά της ρωσικής παρουσίας.

Όπως και να έχει οι Ρώσοι φαίνονται αποφασισμένοι να «κτυπήσουν» την ουκρανο-τουρκική συμφωνία πριν αυτή εφαρμοστεί.

Πηγή: pentapostagma.gr

Exit mobile version