Ρωσία: Δοκιμάζει επίγειο σύστημα παρακολούθησης με το όνομα «Στρατηγική»
Σε δοκιμές ενός νέου συστήματος αυτόματης επιτήρησης επιφάνειας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών και Ερευνών για τις ραδιοεπικοινωνίες μεγάλων αποστάσεων (NIIDAR), στη Μαύρη Θάλασσα, προχωρά η ΡωσίαΗ Ρωσία προχωρά σε δοκιμές του συστήματος παρακολούθησης «Στρατηγική», που θα εντοπίζει ξένα σκάφη που προσεγγίζουν το έδαφος της χώρας.
Σε δοκιμές ενός νέου συστήματος αυτόματης επιτήρησης επιφάνειας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών και Ερευνών για τις ραδιοεπικοινωνίες μεγάλων αποστάσεων (NIIDAR), στη Μαύρη Θάλασσα, προχωρά η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του ινστιτούτου στο πρακτορείο Sputnik.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει εκδώσει επανειλημμένως αναφορές για πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών καταδρομικών πλοίων εφοδιασμένων με πυραύλους, που εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δυτικά σκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν ακόμα και τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Έλληνας Στρατιωτικός «τσίμπησε» τον μουσουλμάνο κατάσκοπο!
Το νέο σύστημα παρακολούθησης, γνωστό με το όνομα «Στρατηγική», παρακολουθεί επί του παρόντος την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε το NIIDAR.
Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα
Το σύστημα χρησιμοποιεί «δορυφορικά και επίγεια αυτόματα συστήματα πληροφοριών, δεδομένα σταθμών ραντάρ και εσωτερικά κανάλια για τη μετάδοση πληροφοριών στόλου», αναφέρει το ερευνητικό ίδρυμα.
Το σύστημα «Στρατηγική» λαμβάνει επίσης πληροφορίες από σταθμούς ραντάρ εδάφους, τα οποία είναι σε θέση να ανιχνεύουν επιφανειακούς στόχους που βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Το σύστημα επεξεργάζεται αυτόματα δεδομένα σχετικά με τα προσαρτήματα σκαφών, αξιολογεί τις παραμέτρους και τους στόχους τους και καταγράφει την προσέγγιση των συνόρων ή των περιοχών που απαγορεύονται να επισκεφθούν τα ξένα σκάφη.
Εκτός από αυτό, το σύστημα «Στρατηγική» μπορεί να αναλύσει και να εκτιμήσει μη φυσιολογικές αλλαγές στο λειτουργικό περιβάλλον. Είναι επίσης ικανό να διατηρεί αλληλεπίδραση με τεχνικά συστήματα που παρέχουν πληροφορίες.