ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ουκρανία: Έκτακτη σύνοδος – Τα τελευταία δεδομένα

Αχτίδα αισιοδοξίας για Ρωσία-Ουκρανία

Αχτίδα αισιοδοξίας για Ρωσία-Ουκρανία
Αχτίδα αισιοδοξίας για Ρωσία-Ουκρανία
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ρωσία-Ουκρανία: Το άγχος παραμένει έντονο από τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένουν οι σχέσεις των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες, με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ να είναι ανησυχητικές.

Υπάρχουν κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας, πάντως, με τελευταία την έκτακτη σύνοδο που θα γίνει τη Δευτέρα (21/2).

Η συνεδρίαση θα γίνει από το Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Η σύνοδος συγκλήθηκε για αύριο», ανέφερε ο Πάβελ Γιαμπλόνσκι, υφυπουργός Εξωτερικών από την Πολωνία, στο πρακτορείο PAP.

Ο ΟΑΣΕ ανταποκρίθηκε έτσι στο αίτημα που είχε υποβάλει η Ουκρανία, λόγω της αυξημένης έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η συνεδρίαση αυτή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14.00 GMT (16.00 ώρα Ελλάδας).

Ρωσία-Ουκρανία: Μακρόν και Πούτιν σε επικοινωνία

Θυμίζουμε ότι ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αφήνει και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Εμάνουελ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ηγέτες Γαλλίας και Ρωσίας συζήτησαν για την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση.

Αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Βρετανία έκανε λόγο για άμεση εισβολή που θα γίνει «πολύ, πολύ σύντομα».

Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δίνει σημασία σε τέτοιες δηλώσεις, όπως αναφέρεται στη Ρωσία.

«Το γεγονός είναι ότι αυτό οδηγεί απευθείας σε μια αύξηση της έντασης. Και όταν κλιμακώνεται στο μέγιστο η ένταση, όπως συμβαίνει τώρα για παράδειγμα στη γραμμή της επικοινωνίας (στην ανατολική Ουκρανία), τότε κάθε σπίθα, κάθε απρόοπτο περιστατικό ή κάθε μικρής κλίμακας προσχεδιασμένη προβοκάτσια μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις.

Επομένως όλο αυτό, πιθανόν να έχει, επιζήμιες επιπτώσεις. Η καθημερινή άσκηση ανακοινώσεων μιας ημερομηνίας που εκτιμάται ότι θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια πολύ κακή πρακτική», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ.

Δείτε video

Exit mobile version