ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επιδρομή παπαγάλων – Φοβούνται ότι θα γεμίσουν τις πόλεις!

Αρκετά μεγάλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των παπαγάλων.

Τουρκία: Επιδρομή παπαγάλων - Φοβούνται ότι θα γεμίσουν τις πόλεις!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με ένα πολύ περίεργο πρόβλημα έρχεται αντιμέτωπη η Τουρκία, το οποίος έχει να κάνει με τους παπαγάλους και την τεράστια αύξηση τους.

Σύμφωνα με τη Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Γαζίου, Δρ. Εσρά Περ, η συνεχόμενη παρέμβαση των ανθρώπων, έχει οδηγήσει σε αυτό το φαινόμενο.

Το συγκεκριμένο είδος δεν μπορεί να ελεγχθεί και έτσι μπορεί σε λίγο καιρό οι παπαγάλοι να γεμίσουν πόλεις στην Τουρκία.

Η σχέση του παπαγάλου με τον άνθρωπο!

Οι πράσινοι παπαγάλοι μπορούν να επιβιώσουν στη φύση γιατί είναι ημιτροπικά είδη, τονίζει η Δρ. Περ, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό το είδος ζει στη φύση χωρίς να εξαρτάται από τον άνθρωπο και μπορεί να μεγαλώσει απογόνους και μπορεί να επιβιώσει στο μέρος όπου είναι και οι τέσσερις εποχές.

Έτσι αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει η χώρα στο σημείο, να ζουν οι παπαγάλοι σα τα περιστέρια στις μεγάλες πόλεις.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, η Τουρκία έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το θέμα. Η εισαγωγή του είδους απαγορεύτηκε το 2021.

Ωστόσο, το εμπόριο του είδους εντός της χώρας είναι δωρεάν. Επομένως, οι πράσινοι παπαγάλοι σε πάρκα και νεκροταφεία έχουν σήμερα εμπορική αξία. Συλλέγονται από τη φύση και εισέρχονται παράνομα στον εμπορικό κύκλο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα βιοασφάλειας.

Επομένως, αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Εάν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το στάδιο, είναι πολύ απίθανο να θα είναι επιτυχής στα επόμενα στάδια. Στο δεύτερο στάδιο, οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για τις πρώτες εγγραφές.

Για παράδειγμα, μερικές φορές οι πολίτες παίρνουν τους πράσινους παπαγάλους που βλέπουν στη φύση και “Το παίρνουν σπίτι. Ή μπορούν να τους πουλήσουν, δώστε το σε κάποιον άλλο ή αφήστε το ξανά στη φύση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στις Επαρχιακές Διευθύνσεις Προστασίας της Φύσης και Εθνικών Πάρκων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να μην συλλέξετε ή να μετακινήσετε πράσινους παπαγάλους από τη φύση. Όταν αυτοί οι δύο τα στάδια είναι επιτυχημένα, το τρίτο στάδιο έχει περάσει».

Exit mobile version