ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρώνε σαν τρελοί δηλητηριώδες ψάρι – Το πληρώνουν χρυσάφι

Χαμός στην Τουρκία από το δηλητηριώδες ψάρι που κοστίζει πανάκριβα και οι Τούρκοι το τρώνε στα τρελοί!

Τουρκία: Τρώνε σαν τρελοί δηλητηριώδες ψάρι - Το πληρώνουν χρυσάφι
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μπορεί η τούρκικη λίρα να καταρρέει όμως κάποιες συνήθειες δεν λένε να αλλάξουν στην Τουρκία, με τους πολίτες της χώρας να πληρώνουν χρυσάφι για να φάνε ένα δηλητηριώδες ψάρι.

Ο λόγος για το λεοντόψαρο, το οποίο είναι ένα ψάρι που έχει δηλητηριώδες αγκάθια που πρέπει να αφαιρεθούν προκειμένου να μαγειρευτεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πεθάνει όποιος το καταναλώσει.

Το ψάρι, που πωλείται προς 150 λίρες το κιλό, και κοστίζει μισό τουρκικό μηνιάτικο ανά κιλό, εξαντλείται μόλις σε μια μέρα αφότου βρεθεί σε κάποιο πάγκο ψαραγοράς της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα του βαθμού στον οποίο καταναλώνεται το λεοντόψαρο είναι πως γίνονται προσπάθειες για τον έλεγχο του πληθυσμού του όπως και του μπαλονιού , που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και βλάπτουν τους ψαράδες αλλά και τα ψάρια της Μεσογείο .

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση του λεοντόψαρου, του οποίου το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες επειδή τρέφεται με άλλα ψάρια και αυγά ψαριών.

Για να μπορέσει κάποιος να ψαρέψει το συγκεκριμένο ψάρι θα πρέπει να καταδυθεί σε βάθος 5 μέτρων, ενώ τον χειμώνα πρέπει να μπει ακόμη πιο βαθιά καθώς αλλάζει η θερμοκρασία του νερού και τα λεοντόψαρα θέλουν ζεστά νερά.

Αφού κοπούν τα δηλητηριώδη αγκαθωτά μέρη, το λεοντόψαρο δεν διαφέρει από τα άλλα είδη ψαριών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δηλητήριο στο κρέας του και έτσι μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια.

Παράλληλα, ένας δημοτικός σύμβουλος του Μητροπολιτικού Δήμου Αττάλειας,  ο Περιβαλλοντικός Μηχανικός Lokman Atasoy είπε ότι το ψάρι βρίσκεται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο εδώ και πολλά χρόνια, εκφράζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί το ψάρι είναι να το καταναλώνεται με το κυνήγι.

Ακόμη, το ψάρι προσφέρθηκε μαγειρεμένο σε πολίτες της Αττάλειας που ξετρελάθηκαν με την γεύση του και δεν εντόπισαν κάποια διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια που καταναλώνονται καθημερινά.

Πολλοί είναι μάλιστα οι Τούρκοι, που έχουν το συγκεκριμένο ψάρι ως πρώτη επιλογή για το τραπέζι τους, με το λεοντόψαρο να συνηθίζεται να μαγειρεύεται κυρίως ως σούπα αλλά και στην σχάρα, καταφέρνοντας να ξετρελάνει την Τουρκία.

 

Exit mobile version