Μαγειρίτσα: Η συνταγή για να σας μείνει αξέχαστη!
Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής! Μεγάλη προσοχή! Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα! Πάμε να...Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης
και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής!
Μεγάλη προσοχή!
Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα!
Πάμε να δούμε τα υλικά τα οποία χρειάζονται ώστε να φτιάξουμε μια πετυχημένη μαγειρίτσα, για να αρχίσουμε με αυτό το πιάτο τους εορτασμούς του Πάσχα!
Υλικά:
1 1/2 κιλό συκωταριά, αρνίσια από αρνάκι γάλακτος
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
3 φέτες λεμόνι
150 ή 200 γρ. ρύζι γλασέ (ανάλογα πόσο πηχτή θέλετε να την κάνετε)
3 φύλλα δάφνης
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμύδια
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
αλάτι
20 κόκκους πιπεριού (στο τέλος προσθέτετε και πιπέρι σε σκόνη αν το θέλετε πιο καυτερό)
7 κουταλιές σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
70 – 100 ml λευκό κρασί ( το δοκιμάζουμε πριν ώστε να μην είναι ξύδι)
1 κύβο κοτόπουλου ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
1 1/2 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
-Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ώστε να βράσει
-Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε την συκωταριά, τα έντερα, τα φύλλα δάφνης, τις φέτες λεμονιού (αφού πρώτα έχουμε πλύνει το λεμόνι) το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά!
-Ανα διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει η κατσαρόλα, έπειτα σουρώνουμε και πετάμε το νερό
-Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα έπειτα 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο αν θέλουμε να την κάνουμε πιο αρωματική
-Ψιλοκόβουμε σκόρδο και κρεμμύδι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με δεντρολίβανο
-Κόβουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε κομματάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί για 8-10 λεπτά.
-Έπειτα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου (ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου)
βάζουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 40 λεπτά
-Μετά το 40 λεπτο βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και κομμένα μεγάλα κομμάτια από το μαρούλι και άνηθο.
-Τέλος βάζουμε το ρύζι και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ακόμη.
Καλή σας όρεξη!