Απολαυστικές συνταγές για αποτοξίνωση και ευεξία, με το Moya Matcha
Η τέλεια περίοδος για αποτοξίνωση επιβάλλει την κατανάλωση προϊόντων που συμβάλλουν σε αυτή, ενώ παράλληλα χαρίζουν ευεξία και χαλάρωση. Το Moya Matcha είναι ιδανικό για να προσφέρετε στον εαυτό σας όλα τα οφέλη του πράσινου τσαγιού. Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ρόφημα, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους! Το matcha...Η τέλεια περίοδος για αποτοξίνωση επιβάλλει την κατανάλωση προϊόντων που συμβάλλουν σε αυτή, ενώ παράλληλα χαρίζουν ευεξία και χαλάρωση. Το Moya Matcha είναι ιδανικό για να προσφέρετε στον εαυτό σας όλα τα οφέλη του πράσινου τσαγιού.
Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ρόφημα, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους! Το matcha μας προσφέρει όλες τις θρεπτικές ουσίες του τσαγιού (αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά), αφού η σκόνη του παρασκευάζεται από τη σύνθλιψη ολόκληρων των φύλλων του πράσινου τσαγιού Tencha.
Εκτός από την κλασική ζεστή παρασκευή του (όπως κάνουμε με τα περισσότερα αφεψήματα), υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε, ενσωματώνοντας το σε αυτές, ανάλογα με την εποχή που διανύουμε. Για τους καλοκαιρινούς μήνες, το Moya Matcha μας προτείνει δύο δροσιστικές συνταγές, από τις οποίες ο οργανισμός μας θα πάρει όλα όσα χρειάζεται για υγεία, ευεξία και αποτοξίνωση.
Matcha affogato
2 κουτ. γλυκού matcha
80ml ζεστό νερό έως 80 oC
2 μεγάλες κουταλιές παγωτού από παγωτό βανίλια
300 ml γάλα πλήρες
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού matcha
μία χούφτα παγάκια
προαιρετικά : χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
Ετοιμάστε το matcha “espresso” ανακατεύοντας το τσάι με το νερό μέχρι να διαλυθεί ομοιόμορφα και να γίνει ελαφρώς αφρός (χρησιμοποιώντας έναν αναδευτήρα μπαμπού ή έναν ηλεκτρικό χειροκίνητο αφροποιητή γάλακτος).
Το μείγμα θα πρέπει να είναι παχύ και ζωηρό πράσινο. Αδειάστε το παγωτό σε δύο μικρές κούπες, περιχύστε το τσάι από πάνω τους και απολαύστε έναν ζεστό-κρύο, πικρό-γλυκό συνδυασμό!
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες και πυκνό υγρό. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρετε με χτυπημένη κρέμα εάν επιθυμείτε.
Χυμός πορτοκαλιού με matcha σε δύο στρώσεις
2 κουταλάκια του γλυκού matcha
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
300 ml παγωμένο νερό
300 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
Μοιράστε σε ίσες ποσότητες τον χυμό πορτοκαλιού σε 2 ποτήρια. Ανακατέψτε το matcha με τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί (π.χ. χρησιμοποιώντας το γυάλινο Moya Matcha Shaker). Προετοιμάστε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Βάλτε το στο πρώτο ποτήρι, οριζόντια και προς τα κάτω ακουμπώντας το γυαλί, αλλά όχι τη στρώση του χυμού πορτοκαλιού. Πολύ αργά χύστε το matcha από την πίσω πλευρά του κουταλιού, ανεβάζοντάς το καθώς ανεβαίνει και το επίπεδο του matcha στο ποτήρι. Σερβίρετε αμέσως, ανακατεύοντας τις 2 στρώσεις με ένα καλαμάκι πριν το πιείτε.
Μάθετε περισσότερα για το Moya Matcha εδώ.