Μαθητής Λυκείου δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ και το κινητό του χτυπά με το «Σώσον Κύριε τον λαό σου»
Μαθητής που δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ για το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου την Δευτέρα 12 Απριλίου, έχει για ringtone το Απολυτίκιο Ύψωσης του Τιμίου Σταύρου (σ.σ. Σώσον Κύριε τον λαό σου).
Όταν λοιπόν το κινητό του τηλέφωνο χτυπάει κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του για την επιστροφή στα θρανία…η δημοσιογράφος της ΕΡΤ νομίζει πως ο μαθητής έχει το εν λόγω ringtone για πλάκα!
Ο μαθητής αναφέρει στη δημοσιογράφο « Πιστεύω και πιστεύω πως από αυτή την κατάσταση μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει».
Τότε η δημοσιογράφος τον ρωτάει…γιατί το αναφέρει αυτό μιας και υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας για την επιστροφή στα σχολεία και αν του έχει πέσει η ψυχολογία λόγω της κατάστασης.
«Είναι λίγο επώδυνο ότι θα πάμε σχολείο και πιστεύω πως πιστεύοντας στο Θεό θα βρούμε μια διέξοδο»…απαντάει με σοβαρότητα ο μαθητής, χωρίς ίχνος ειρωνείας ή χιούμορ, δείχνοντας πως πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει.
Η δημοσιογράφος, νομίζοντας πως ο μαθητής κάνει χιούμορ, συνεχίζει την συνέντευξη…λέγοντας «για να σοβαρευτούμε αφού αρχίσαμε με αυτό το ευτράπελο…έχετε 5 μήνες να πάτε σχολείο…» και συνεχίζει την συνέντευξη στους 2 μαθητές.
Η θρησκευτική πίστη ως ρετσινιά
Δυστυχώς στο κατά τα άλλα πολιτισμένο 2021, που όλοι σέβονται τις θρησκείες όλων και το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την πίστη του όπως επιθυμεί, για μια μερίδα ανθρώπων, αποτελεί “ευτράπελο” εάν κάποιος επιθυμεί να έχει ως ringtone έναν θρησκευτικό ύμνο επειδή πραγματικά το πιστεύει.
Θεωρείται τρολλία, το να πιστεύει κάποιος πως από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας, θα μας σώσει η πίστη στον θεό.
Στην ΕΡΤ του 2021, των ακριβών παραγωγών και της «αντικειμενικής δημοσιογραφίας», στην ΕΡΤ που σέβεται την διαφορετικότητα…δυστυχώς απο κάποιους μάλλον δεν υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός στην Θρησκευτική πίστη, όταν πρόκειται για την Χριστιανική.
Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται ταμπού και να είσαι δαχτυλοδειχτούμενος με το να δηλώνεις Χριστιανός και cool με το να δηλώνεις το οτιδήποτε άλλο.
Η δημοσιογράφος Άτζελα Ζούγρα έκανε δημοσιογραφικό φάουλ.
Η θρησκευτική πίστη, όποια αν είναι αυτή και η έκφραση της, δεν αποτελεί ευτράπελο, αλλά στοιχείο που όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε στους συνανθρώπους μας.