ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Θερμή αναμένεται η υποδοχή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τύχει και της καλύτερης υποδοχής στη ΔΕΘ η οποία ανοίγει της πύλες της από τις 11 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 19 του μηνός. 

Πολλές συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί ενόψει της ΔΕΘ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δέκτης πολλών παραπόνων.
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι αυξήσεις στις τιμές πολλών προϊόντων, τα εργασιακά, αλλά πάνω από όλα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν «πυροδοτήσει» πολλές συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήρια στην φετινή ΔΕΘ. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή μεγάλης μερίδας πολιτών κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει.

Μεταξύ αυτών οι υγειονομικοί και ανεμβολίαστοι που τόσο έχουν πληγεί διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιλογή του να μπορούν να επιλέξουν αν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του Cocvid-19/

ΔΕΘ: Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Άγαλμα Βενιζέλου: ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ Εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων
ΧΑΝΘ: Σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ Καμάρα: εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και αντεξουσιαστικός χώρος -αυτόνομα φοιτητικά σχήματα ΑΠΘ
Συντριβάνι: Γυναικείες, φεμινιστικές, ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες
Εγνατία και Αγ. Σοφίας: ΟΚΔΕ, Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
Σε διαφορετικά σημεία της πόλης, αλλά με κοινή ώρα έναρξης, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις έχουν εξαγγείλει οι:


ΑΔΕΔΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα της στη Θεσσαλονίκη (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα λένε “όχι” στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης»

Αιτήματά τους είναι τα εξής:

Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. .
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.
Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά
Στα αιτήματα του ΠΑΜΕ κεντρικά ζητήματα είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο νόμος για τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι βγαίνει στον δρόμο «ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων που συνθλίβει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των εργατικών λαϊκών οικογενειών».

Από την πλευρά τους οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επισημαίνουν:

«Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ Σάββατο 11/9. Να φύγουν οι ά(χ)ριστοι πριν καταστρέψουν τα πάντα! Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας να τους διώξουμε»


Συγκέντρωση και οι ανεμβολίαστοι
Πορεία θα πραγματοποιήσουνε και πολίτες που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, που καλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, από όπου θα κάνουν πορεία προς τη ΔΕΘ και το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Πορεία υγειονομικών
Σήμερα Παρασκευή, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, διαδήλωσαν οι υγειονομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στην αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Οι υγειονομικοί – μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, με αφετηρία το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο πραγματοποίησαν πορεία με μουσική (υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη), συνθήματα και δρώμενα, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), όπου άφησαν 27 τριαντάφυλλα στην μνήμη των υγειονομικών που, όπως ανέφεραν, έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ έβαλαν συμβολικά φωτιά σε αφίσα με τον κορονοϊό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ζήτησε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 

Exit mobile version